SKRIVET: 2009-01-31, kl 21:38:40 | PUBLICERAT I: Övrigt

Läskande

Jag fick plötsligt, efter dagens sliskiga småätande ur gårdagens godispåse, ett extremt sug efter något friskt, saftigt, läskande, kallt och gott. Ja jag vet inte riktigt. Men jag började googla bilder efter vattenmeloner och färgstarka drinkar, samtidigt som jag hade min nyligen införskaffade balklänning i tankarna. Tog mig en titt ibland en massa sparade fina bilder från Cult Designs hemsida/blogg med en massa färgsprakande bordsdukningar och efterätter och blommsterarrangemang. Jag hittade där en bild som jag tyckte speglade stundens känsla på ett mycket bra sätt.
En på något sätt glad och uppiggande bild med inslag av alla de smaker och tankar som uppslukar min fulla koncentration just nu.



Det ser sött och riktigt fräsch ut. Med sött kanske jag ska tillägga att jag inte menar smaken söt, utan utseendet, om du förstår. Dessutom, om jag inte minns helt fel, så tror jag att man någonstans bland de nyanser av grönt som finns i bladen av citron meliss kan hitta en ganska exakt matchning till färgen som blev på min balklännin! Modellen är den samma som jag lagt upp här tidigare, men istället för den lila så blev det i en klargrön färg. Som alltså ungefär motsvarar den gröna lilla "klicken" på bilden.

Jaha. Om jag skulle ta och leta reda på något att släcka detta begär med i kylskåpet och avsluta dagens pluggande. Det började en film på tv 3 (tror jag) för några minuter sedan som jag tänkte att jag skulle se. Imorgon hoppar jag på pluggandet igen med lite ny energi!

Om du råkar ha lite sorbeglass i frysen kan du väl skicka en liten skål till mig? Det vore himla snällt. Tror inte att jag hittar något i den stilen bland mina köttbullar eller leverpastejspaket...

Tjingeling!

SKRIVET: 2009-01-31, kl 14:42:05 | PUBLICERAT I: Övrigt

Mental träning - frågeformulär

Ja, den här helgen kommer ju som sagt att bestå mestadels av plugg. I Tisdags fick vi ut ett papper med mycket enkel förklaring på vad fördjupningsarbetet kunde bestå av och vilka betygskriterierna var. I tisdags alltså, för fyra dagar sedan, då kunde vi som först sätta igång med arbetet som vi vetat om sedan kursen började för drygt TIO veckor sedan. Suck. Men jag har i alla fall bestämt mig för att jag ska greja detta, och med riktigt bra betyg dessutom! Jag vill, kan och ska.

Såhär ser alltså grunden ut för mitt arbete. Jag tänkte göra någon slags undersökning för att se vad ungdomar tycker och tänker om Mental träning. Frågorna som är markerade med ** har jag tänkt att jag ska sammanställa på OH till den muntliga redovisningen. Har fått fram endel roliga kommentarer där kan jag säga.

Men hur som haver - jag behöver fortfarande fler vänliga själar som vill svara på dessa frågor och bidra till ett bättre arbete! Det är inte panikbråttom, men jag måste vara så gott som klar med hela paketet imorgon eftermiddag. Så, känner du dig manad? Bra :D säg till mig eller skicka svaren på en gång!



**1)
Vad tänker du på när du hör "Mental träning"?
    Skriv ner din första tanke eller vad du vet om Mental träning.

**2) Vem/vilka tror du skulle ha nytta av Mental träning? Är det något för dig?

3) Har du svårt att slappna av?
( Svara med en siffra mellan 1-5. Mycket svårt = 1, inte alls = 5 )

4) Har du svårt att koncentrera dig?
( Svara med en siffra mellan 1-5. Mycket svårt = 1, inte alls = 5 )

5) Anser du själv att du har bra självförtroende?
( Svara med en siffra mellan 1-5. Inte alls = 1, Mycket bra = 5 )

6) Blir du lätt övertalad? / Ändrar du lätt åsikt?
( Svara med en siffra mellan 1-5. Ja, jag blir lätt övertalad = 1, Nej, det blir jag inte = 5 )

7) Lär du dig av dina misstag?
( Svara med en siffra mellan 1-5. Aldrig = 1, Alltid = 5 )

8) Ser du problem som ett hinder eller som en utmaning?

9) Hindras du ofta att göra saker av rädsla för resultatet eller vad andra ska tycka?
( Svara med en siffra mellan 1-5. Alltid = 1, Aldrig = 5 )

10) Har du tydliga mål för framtiden, eller känner du dig maktlös inför den?
( Svara med en siffra mellan 1-5. Jag känner mig totalt maktlös = 1,
Jag har tydliga målbilder = 5 )


**11) Vad säger du om jag säger att ditt undermedvetna styr dig mer än du tror?

12) Tror du att skratt och glädje kan ha en helande och läkande effekt?

13) Tror du att det faktiskt är möjligt att "sova på saken"?

**14) Har du tidigare utövat någon form av Mental träning som du vet om? I så fall, vad?

**15) Nu då. Alla dessa frågor ÄR i princip Mental träning.
Tror du att du skulle ha nytta av Mental träning?



Over n out!
Tack för hjälpen :)

SKRIVET: 2009-01-30, kl 22:23:49 | PUBLICERAT I: Övrigt

Grease & Godis

Nu har jag diskat och gjort lite fint ute i köket, ätit supergod mat beståendes av makaroner, bacon och ostsås (Känn dig stolt Linda! Du förde in denna enkla men goda mat i min vardag! haha) och nu är det dags att inviga den där godispåsen som har stått och väntat på mig sedan jag kom hem från stan. Dessutom blir det att titta på Grease som jag precis varit inne och lånat hos Sandra. Det var länge sedan!

Myspys på er så hörs vi imorn :)
God natt

SKRIVET: 2009-01-30, kl 19:51:11 | PUBLICERAT I: Övrigt

Fredag - gott och blandat

Nu har jag kvitto på balklänningen! Slips och näsduk är även beställd till Ola. Så nu är det bara att leta efter skor, lite smycken och vänta. Tror och hoppas att balen kommer bli GRYM!

Väntar gör jag också på besked från Örebro. Nu har det gått fyra dagar och jag börjar bli otålig. Det kan ju ta upp till drygt en vecka till, men gud nej, så länge vill jag inte vänta! Nu får den där lilla plutten ploppa ut tycker jag :)

Veckans andra projektdag är avklarad nu också. Vi checkade av lite smågrejer och trixade, skrev något slags pressmedelande och så var Lina och jag nere på stan och delade ut små buntar med reklam till butiksdiskar. Endel tackade nej men många tog glatt emot och önskade lycka till. Jag kollade på de färdiga bilderna igårkväll och jag tror att helheten på detta blir bra! Kom och se vad Du tycker :) 

Kommande dagarna - helgen, blir lugna. I alla fall i mening av aktiviteter och sälskap. Många har åkt hem eller har besök från andra håll. Däremot har jag ganska mycket plugg att göra. På tisdag nästa vecka ska jag lämna in ett fördjupningsarbete i Mental träning och ha prov i ämnet. Hoppas på riktigt bra resultat med detta, så den här helgen ska utnyttjas kan jag lova!

Hoppas att ni alla får en superduper bra helg, festar lugnt och har kul ;)
Nu skriker magen efter mat. Så det blir väl att lyda order om jag vill röra den där godispåsen något lite senare.

Puss & Kram

SKRIVET: 2009-01-29, kl 19:21:13 | PUBLICERAT I: Övrigt

En Torsdag

Idag (och imorgon, ska vi ha) har vi haft Projektdag. Vi har varit på möte i Linden, där vi ska ha våran fotoutställning om en vecka, satt upp lite lappar på stan och pratat och fixat och donat en hel del. Carro och Lina var på Media Markt och hämtade våra bilder. Så det ska bli riktigt spännande att gå bort till Carro och titta på dem snart! Som sagt, utställningen är om en vecka, 7-8/2. KOM OCH TITTA! :D Mitt i Lindens köpcentrum, på bottenplan, utanför Åhlens.

Trots att detta var mest vad dagen bestod av, så här huvudnyheten något helt annat. Jag önskar att det hade med syrrans mage att göra, men nej tyvärr, inte ännu, men något det HAR med att göra är Baaaaalen! Jag och Ola var och kikade lite på Igelkotten idag och jag provade den där klänningen som ligger här lite längre ner. Dock fanns den bara i min storlek i färgen grön, men det blev riktigt snyggt faktiskt. Så efter mycket om och men och många telfonsamtal blev  j u s t  d e n  k l ä n n i n g e n  undanlagd tills imorgon. Då mina damer och herrar, då blir det införskaffande av BALKLÄNNING :D

TJag tog tyvärr ingen bild på den, men ni får väl se när det blir dags om inte annat.

Karin har åkt hem över helgen, och det känns redan tomt kan jag lova :(
Men nu ska jag gå och laga mat och se på film med Eira och Sandra. Det blir myspys :)

Puss & Kram på er!

SKRIVET: 2009-01-28, kl 20:34:24 | PUBLICERAT I: Övrigt

Applåder!

Ja, jag måste bara få ge mig själv en liten applåd. Jag tycker att jag har varit mycket duktig med att hålla mina inlägg lagom långa nu på sista tiden. Har ju fått lite "klagomål" på den saken tidigare i mitt bloggande, och annat skrivande också för den delen.

Men ja... Bara en liten inflikning sådär :)

Tjolahopp!

SKRIVET: 2009-01-28, kl 20:30:14 | PUBLICERAT I: Övrigt

Bröllop på lektionstid

Förmidagens schema bestod av sovmorgon och en ganska meningslös Ekonomilektion, som för mig gick ut på att klistra upp kvitton på vita A4 papper. Det kallades visst bokföring, mycket mer än så förstår man inte på dessa lektioner kan jag lova. "Kredit och Debit" är två ord som ringer i mitt huvud, men de är också de enda klockorna som ringer när jag försöker minnas vad jag lärt mig, ord. Dock ska tydligen alla i klassen ligga på minst VG, huh!?

Eftermiddagens fyra lektionstimmar spenderades på att färdigställa ett Bröllopsprojekt som skulle innehålla:
* En Brudbukett
* Ett Corsage
* och En skriftlig inlämningsdel med Analys, skisser och hela kittet.
Vi har själva fått planera arbetena och beställa blommor efter en given budget, som denna gång låg på 400 kr/elev.

Det här är klänningen och bilden som jag utgick ifrån. Allt ska analyseras och byggas utefter den. (Inte bästa kvalitén, I know)




Såhär ser mitt färiga reslutat ut.
Efter att, som vanligt, ha överskridit den utsatta tiden med ca 20 min och stressat ihop Corsaget. Halvnöjd måste jag säga, men ändå... Nöjd :)




Så såg den skoldagen ut.
Efter det begav vi oss till stan en liten sväng, tog en matbit och ett par skratt på donken och så hem igen.
Och nu sitter jag här...
Med tio saker i huvudet som jag borde göra, och NU ska jag nog sätta igång!

Tjingeling!

SKRIVET: 2009-01-27, kl 19:25:09 | PUBLICERAT I: Övrigt

Väntan

Dagens datum är det som beräknats som födelsedatum för mitt blivande systerbarn! Änsålänge, vad jag vet, så har det inte hänt något. Men det ska väl förhoppningsvis inte dröja allt för länge nu. Så de kommande dagarna blir fyllda av förväntan, hopp och glädje.
Jag kan inte bärja mig tills det där samtalet kommer!

Ni lär få veta när något sker :)

SKRIVET: 2009-01-24, kl 14:56:38 | PUBLICERAT I: Övrigt

Festlig Lördag, nej inte direkt

Den här lördagen blir då inte riktigt som tänkt :( Vaknade av klockan imorse och hade äckligt ont i magen. Det var bara att bege sig mot badrummet, utföra det som behövdes och dra ett varv med tandborsten. Sen vilade jag en stund och så blev det dags igen! USCH! Jag som verkligen hade sett fram emot den här dagen. Det har varit bestämt i flera veckor och vi har varit på stan flera gånger och letat kläder och så. Tanken var att vi skulle dra mot stan och hem till Lina vid halv tre tiden ungefär. Sen skulle det bli mat, lite förfestande och sedan vidare till Hugo's. Dessutom skulle Hanna komma hit och hänga med. Men hon fastnade i feber hon hemma i Vadstena. Så nu blir det väl bara för mig att återgå till TV:n och spana in alla "semester svenskar" som ska fira jul i Thailand. Känner mig aningens aningens bättre nu, så vi får väl se om det fortsätter åt det hållet framåt kvällen så att jag kanske kan ansluta partyprissarna lite senare. Hoppas hoppas!

Så typiskt. Har inte varit magsjuk på säkert tio år, och så blir jag det just idag! Det är väl aldrig rätt tillfälle i och för sig, men näe, detta var inte roligt!

Hoppas ni där ute är friska och glada och får en bra Lördag!

SKRIVET: 2009-01-23, kl 21:38:56 | PUBLICERAT I: Övrigt

Snabba briefs från senaste veckan

Lördag



Datorspelande hemma hos Ola efter att ha varit på resemässan, ätit pizza och gått en liten runda på stan.
Hemfärd med sista spårvagnen för kvällen kl 00:40!



Söndag

      

Bröllopsmässa på fördmiddagen, med allt från det ni ser på bilderna, till fotografer, nagelvård, tandhygien (SB12!), präster, tårtor, livesång osv - You name it!
På kvällen skulle karin fota ett självporträtt till sin fotokurs. Dock fick plastpåsen utebli från den slutligen valda bilden!



Måndag



Jag tog ifatt lite missat från Floristiken och gjorde en snabb tärnbukett



Torsdag

     

Vi gjorde Glameli rosor på Floristiken. Inte heelt lyckad, men det var ju första gången! :)
På kvällen blev det mannikyr i köket.



 Fredag

Ja det var idag det :)
Jag och karin har varit på stan på eftermiddagen och kikat lite kläder. Vi var nere en sväng igår också och fyndade, men jag köpte aldrig det jag skulle, så det blev ett återbesök idag.
Hittade en outfit till imorgon då vi ska hem på middag hos Lina och sedan gå till Hugo's :) Så nu är julens pressentkort slut, men det var det värt!

Bilder på min outfit och från morgondagens bravader kommer väl på söndag antar jag. Nu ska jag gå och fixa lite smått och sedan måla om mina naglar. Det blev inte riktigt hållbart igår ;)

Ha en dunderbra Fredag, så hörs vi snart igen!


(glöm inte bort vår "hemmet-blogg") !

SKRIVET: 2009-01-21, kl 21:19:23 | PUBLICERAT I: Övrigt

Det blir en Bal ändå!

Från första början var det för mig en självklarhet att jag skulle gå på Balen. Men när jag hörde de tidigare studenternas ord om Norrköpings bal så tappade jag intresset ganska fort, och det var det fler som gjorde. Så ett tag verkade det inte som att många alls skulle gå. Men så igår kväll sa Karin till mig att det verkar ha blivit ändrig på det där. Både Karin & Tobias och Sandra & Micke skulle gå, plus en hel del andra från klassen. Så då var jag tillbaks på ruta ett! Självklart ska jag gå på balen :D

Nu är det igentligen inte detta jag ska pyssla med för tillfället, och det där med att uppdatera om helgens händelser ran väl ut i sanden lite. Men jag kände mig bara lite smått tvungen att slänga upp en bild på en balklänning som jag har blivit tokkär i idag när jag och Karin var en sväng på stan. Vi får väl se hur ekonomin räcker till med hjälp av föräldrarna, om denna blir min inför balen, eller om jag lyckas hitta någåt ännu finare för en billigare penning :) Det ordnar sig nog. Men något i denna stil vill jag ha i alla fall.

Klänningen!
Vad tycks??



Hur mycket pengar lägger du på balen?
*klänning?
* frisör?
* smink?
* smycken?
etc.

SKRIVET: 2009-01-19, kl 15:17:05 | PUBLICERAT I: Övrigt

Fartfyllda dagar! - fredag

Du har kanske läst på vår "hemmet-blogg" om Karins och min tänkta helg. Annars kan jag tala om att det var mycket planerat. I alla fall mycket mera än vanligt. Jag har inte ens hunnit sätta mig här tillräckligt länge för att berätta om allt vi har gjort. Så nu tänkte jag beta av lite i taget här under dagen, lite kortfattat sådär.

Börjar med Fredagen, som innehöll en hel del!
Efter skolan, vid två tiden, drog Karin och jag ner till stan. Där mötte vi Ola, åt mat, småshoppade lite och sedan anslöt Eira och Lina en sväng. Eira åkte hem efter en stunds sälskap och resten av oss gick hem till nyinflyttade Lina en stund. Efter att hon hade bytt om och grejat lite gick vi ner till stan igen och satte oss på O'Learys i några timmar. Mycket prat och skratt blev det där. Sedan fick vi erbjudande av Linn och Carro att möta dem på Cuebar och spela lite biljard. Så vid 10 - 11 började vi traska dit. Det blev en andra cider, himla massa jordnötter och två - tre omgångar biljard :) Väldigt trevligt! När det var slutspelat gick Linn och Carro hemåt medans Jag, Karin och Lina skulle följa Ola en bit in i stan först. Så det blev en visit nere på Svea där det var reagge tema innan jag och Karin började traska hemmåt, efter att också ha missat den sista spårvagnen för kvällen! Inte allt för pigga på situationen var vi, men vi kom hem tillslut och tog en sovstund innan nästa äventyr.

På O´Learys:
       
1. Ola sneglar in i kameran och Lina sneglar på bartendern ;)
2. Karin, i underbar bildkvalitét

 
Uppdatering för den intresserade kommer senare :) Nu ska jag plugga och greja lite.
Tjingeling!

SKRIVET: 2009-01-16, kl 09:39:15 | PUBLICERAT I: Övrigt

Immun mot depp!

Blå himmel och solsken, två lektioner på hela dagen och en hel eftermiddag med Karin och Ola på stan! Kan det bli mycket bättre än så en dag som denna? Nej, jag tror inte det :D

Sedan har vi ju lite planer för resten av helgen också att se fram emot. Men det tar vi när det kommer så att det inte blir för mycket på en gång här. Jag måste säga att jag känner av de här "deppvibbarna", som börjar sprida sig här, förvånansvärt lite. Känner mig riktigt på G!

Nu ska jag gå ner på dagens sista lektion. Den är visserligen nästan två timmar lång. Men hellre det än en hel dag full med lektioner! Sedan blir det att göra en tärnbukett innan det bär av mot staden.

Ha en uuuuuuunderbar Fredag allihopa!

SKRIVET: 2009-01-15, kl 19:33:42 | PUBLICERAT I: Övrigt

Blomster

Tänkte bara slänga upp en bild på mitt dagsverk



Jag hoppas att det syns någorlunda. Det ska i alla fall föreställa en så kallad "sol". En nykommen sorts begravninsdekoration som börjat visa sig bland de traditionella sorterna. Det syns nog inte, men den är i alla fall inte mer än 15 cm på höjden.

Min blev ganska liten om man jämför med lärarens exemplar och många andras i klassen. Men det var helt valfritt och de skulle ju gå att göra enorma. Personligen tycker jag att de är mycket finare än de traditionella. Men nackdelen är ju dock att de är så låga vilket gör att de blir svåra att se när man sitter i kyrkan. Men fina blev dem! :)

SKRIVET: 2009-01-15, kl 19:13:14 | PUBLICERAT I: Övrigt

Det där med matlagning

Det brukar faktiskt gå riktigt bra de gånger man tar sig för och gör något lite mera avancerat än makaroner och köttbullar. Igår gjorde jag en liten enkel "specialitet" med skinkschnitsel, champingoner, paprika och matlagningsgrädde. Supergott!! Men det känns som att man tar några steg bakåt när man lyckas så bra med själva matlagningen, men inte klarar av att värma den i mikron dagen efter. Jag vet inte riktigt vad som gick snett. Men snett gick det!


Från fryst till förkolnad! Som ni kanske ser så finns det inte mycket sås kvar. Den har på något vis dunstat och lämnat ett skelettmönster av kol kvar efter sig. Den röda paprikan var inte så röd längre, och köttet........ kniven gick inte ens igenom!

Det blev inte mycket mättnad efter det där kan jag lova.
Så önska mig lycka till, för nu kurrar magen igen!

Ciao! =)

SKRIVET: 2009-01-13, kl 09:57:16 | PUBLICERAT I: Övrigt

Hemmet!

Nu är det såhär mina kära vänner, att jag tänker tala om för er... att ni nu har fått en TILL BLOGG att kika in på! Men den här gången är det inte jag som har slarvat bort lösenordet till min blogg och bara behöver en ny. Näääee. Den här gången är vi fem floristbrudar som har startat en gemensam blogg förstår du!

www.hemmet.bloggspace.se

Om livet som student och boende på elevhemmet Blomsterhus! Den grova sanningen om skitig disk, sena kvällar, ensidig kost och vem vet om det dyker upp en och annan intrig också! Men för det mesta blir det nog glada miner och roliga händelser! Kul va? :D
Så då återstår bara att Jag, Karin, Emma, Eira och Sandra hälsar er varmt välkomna dit!

Nu ska jag göra mig klar för skolan
Tjingeling! :)

SKRIVET: 2009-01-10, kl 18:42:03 | PUBLICERAT I: Övrigt

Lördag

För det första vill jag bara säga att jag nu är så gott som frisk. Äntligen! Tar fortfarande penicilin, men känner mig inte sjuk på något sätt längre.

Idag blev det några timmar på stan med Karin, Tobias och Eira, och Ola som anslöt efter en stund. Jag bytte ett linne, försökte byta en tröja som blivit fel i tvätten, använde mitt pressentkort på H&M till ett par tränings/mjukisbyxor och en sportbh, köpte ny mascara som jag varit i behov av sedan drygt en månad tillbaka och så inhandlade jag två fina "träd" till mitt fönster. Mycket nöjd faktiskt. Sedan satt vi i nästan två timmar på Coffeehous och pratade en massa och drack varm choklad. Riktigt mysigt och trevligt. Men efter att ha sprungit på stan ett tag och sedan tömt resten av krafterna på olika samtalsämnen blev alla rätt trötta, så vi gick en sväng till ica och sen åkte vi hem.

Nu har jag ställt mina blommor på plats i fönstret (blev jättefint!) och om en stund ska vi laga lite mat, vi fyra. Bacon, makaroner och ostsås är det inhandlat till. Lika gott som det är enkelt!

Så ha en bra Lördagkväll allihopa! Det ska jag.
Ciao!

SKRIVET: 2009-01-08, kl 22:56:22 | PUBLICERAT I: Övrigt

Kompismakaroner (edit)

Det ordet väckte helt enkelt en del minnen. Fick en kommentar av en gammal vän från lågstadiet om hur otroligt det kändes att det var dags för min student. "Lilla Elin med kortklippt hår och kompismakaroner till korven". haha. Jag hade heeelt glömt bort de där absolut underbara kompismakaronerna! Minns ni!? Små rymdvarelser eller något liknande har jag för mig att de skulle föreställa, och dom smakade fullkomligt ljuvligt! Jag började också associera själva ordet till olika saker det kan stå för och kom och tänka på alla mina pastaätande, absolut underbara, fullkomligt ljuvliga vänner!

Ingen student eller korv kommer någonsin komma emellan eller få mig att glömma mina vänner - Mina kompismakaroner! <3 ;)

SKRIVET: 2009-01-07, kl 16:28:52 | PUBLICERAT I: Övrigt

Sjukling

Ja jag verkar ju inte vara den enda nu de senaste fyra veckorna som har varit sjuk. Många tycks ha varit sjuka och förkylda. Idag var jag i alla fall på Vårdcentralen här i Norrköping för att kolla läget. Har släpat på min förkylningen sedan julafton och så har det börjat göra ont när jag sväljer. Det visade sig hur som helst vara Halsfluss. Så om några minuter bär det av ner till stan för att hämta ut penicillin.
Krya på er alla sjuklingar där ute! Nu går vi i alla fall mot ljusare tider :)

SKRIVET: 2009-01-03, kl 20:41:47 | PUBLICERAT I: Övrigt

Rolig kväll och Natt i iglo

Ja, det var något grymt så kallt det var inatt när jag vaknade! Aldrig varit med om liknande måste jag säga. Till och med kallare än sommarnätterna i tältet när det blåste och ven som mest. Huah!

Men jag börjar nog från början.
Jag, morsan och Rolf satte oss i bilen i Fredags förmiddag och styrde mot Linköping. Där blev det ett litet stop och en fikapaus inne hos morfar. Rolf eller mamma påpekade att hans kaffekokare nog är dags att bytas ut och frågade varför han inte tog någon av de två oupackade kaffekokarna som tydligen stod i klädförådet istället. Haha. Gammlingar. Mamma plockade fram båda två i alla fall och tog upp den ena, som hon och Rolf inte ville ha (för dom skulle få ta hem den ena). Med lite halv vilja drog morfar ur kontakten till sin trogna, slitna gammla kaffekokare och protesterade nästan lite med hur bra den var. Men efter att vi rengjort kartongen och kaffekokaren, som hade blivit hem åt några små pappersätande djur med sex ben, och upptäckt att manualen var aldeles sönderbiten och sett att siffrorna var aldeles för små för morfar att se, så fick han ställa tillbaka sin vita gamla kaffekokare. Mycket nöjd var han :)

Sedan bar det av vidare mot målet - Småland och det lilla samhället Ankarsum där min Moster bor med sin man. Vi fick mycket god mat och lite att dricka. Pratade en hel del och gubbarna drack lite till ;P Sedan åt vi lite igen, och lite efterrätt på det, pratade en hel del och drack lite till. Bosse, moster Ankis man, får till det ibland när alkoholhalten sakta stiger. Rolf pratade om hur mycket tid jag hade lagt ner på håret osv osv, ni vet, och säger att jag lika gärna hade kunnat låta bli. Då bryter Bosse in: Nääe men Elin, nääe, du vet, det har jag faktiskt sagt förut. Du har ju aldrig, alltså när du var mindre och sådär va, du har ju inte riktigt brytt dig om ditt utseende så mycket. Men jag måste säga det, och jag har faktiskt sagt det förut här, att den fula ankungen blev en svan!" hahaha. Va jag skrattade :D Vet inte riktigt hur man ska ta det där liksom, men det var ju välmenat.

En kul kväll var det i alla fall, mycket trevligt. Men inget varar för evigt, så det blev dags att gå till sängs och slumra lite innan det var dags för frukost. Så kattlådan i gästrummet bars ut utanför dörren så att jag kunde stänga om mig. Anki varnade för att det kunde bli lite kallt när dörren var stängd. Men hällre det tänkte jag än att höra det där skrapandet i kattlådan hela natten. Så ja gick och la mig. Jag har ingen aning om hur många timmar jag sov, men det var nog inte så värst många. Plötsligt vaknade jag i princip av att jag låg och skakade för att jag frös så mycket. Jag var tvungen att resa mig upp och lägga på två stora filtar på täcket, ta på mig strumpor och mjukisbyxor! Sen kunde jag nätt och jämt somna om och sova tills Mamma kom in och väckte mig och reagerade på hur kallt det var.

Sen blev det frukost och runt ett drog vi oss hemåt igen. Raka vägen till Motala.

Jag vet att det blev väldigt mycket nu. Som vanligt. Det är inte lätt att hålla det kort alltså :P Jag får öva lite.
Hoppas alla har en bra helg!