SKRIVET: 2008-11-24, kl 17:42:25 | PUBLICERAT I: Övrigt

Kokande knäck och isande snö

Trots att helgen bestod av en extra ledig dag så gick den väldigt fort tycker jag. Nu är det redan Måndag igen, och det känns nästan som att det snart är helg!

I lördags var tanken att jag och Karin skulle baka Knäck, eftersom vi inte hann det i fredags. Men det blev lite ändrad planering så knäckbakandet sköts upp till söndagen. Direkt när jag vaknade i lördags så tog jag med mig lite frukost och gick in till Karin. Vi kollade färdigt på Madicken och sen såg vi en film som gick på tv. Segade hela förmiddagen med andra ord... Men det var mysigt, skönt att ta det lite lugnt.

Timmarna sprang iväg och vid halv sju åkte vi in till Ola för att senare gå till HUGO. Lite mer om det finns på bilddagboken. Men jag lägger kanske upp någon bild här också.

På söndagen var vi inte hemma igen förens klockan fyra. Vi segade några timmar på morgonen, käkade lite gröt och ola diskade en himla massa. Sen gick Karin och jag förbi affären påväg till bussen inne i stan och handlade det som fattades till knäckbakandet. Väl hemma tog vi tag i våra diskberg som stått under helgen (och endel lite längre...) och så satte vi igång att baka. JÄKLAR va tid det tog asså! haha. På receptet stod det att det skulle ta 45 minuter att koka knäcken. Men jag tror att vi stod där vid spisen i nästan två timmar! Ändå blev smeten inte riktigt klar... och resultatet blev lite segt och kladdigt. Hoppas att vi kan sälja det i alla fall =) Klockan tolv var vi i all fall klara med disk och allt och hade placerat ut de nästan 500 formarna med knäck på små plåtar och ställt in i våra kylskåp. Sen gick jag och la mig.

I morse var jag helt inställt på att ta cykeln tillsammans med Carro till lektionen på DeGeer gymnasiet. Men det var bara att ge upp hoppet om att ens ta sig fram på cykeln när jag tittade ut genom fönstret. Hörde först på radion att det var snö och grejer i sthlm och tänkte "Gu' va skönt att det inte är så mycket snö här". Men det var ju bara att svälja när jag klev upp och såg ett vitt täcke nere på gräsmattan. Hur som helst. Utan någon luva, med uppsatt hår och i mina lagom tåliga höstskor pulsade vi igenom snön ända vägen in till stan och DeGeer. Är faktiskt lite stolt över mig själv! Nu när man är så bortskämd med att bo som jag gör är det inte så lätt att ta sig i kragen vid sådanna här tillfällen.

Nej, nu blev det lite mycket på en gång här ser jag. Jag ska väl gå och ta tag i det där med matlagning nu, så jag hinner det innan Trivselmötet klockan sju.

Håll er varma i vinterkylan!

SKRIVET: 2008-11-21, kl 18:51:44 | PUBLICERAT I: Övrigt

Dagens bilder

           

      


1. Ola och Rickard kramas kärleksfullt.  2. Ola posar med.... ett par trädgårdsvantar och min halsduk!  3. Ola, jag och Rickard. Stackars Karin fick knapt plats. Det gjorde väl i och för sig ingen!  4. Chill :) Jag tror nog att mina fötter var störst i sällskapet??

SKRIVET: 2008-11-21, kl 17:42:47 | PUBLICERAT I: Övrigt

Lördag!



Japp, då blir det lite party och HUGO's med dessa två, Karin och Ola :)
Trevligt, trevligt!

SKRIVET: 2008-11-21, kl 17:21:32 | PUBLICERAT I: Övrigt

"Ursäkta, du skulle inte vilja byta nummerlapp med mig?"

Nu är klockan snart halv fem. Jag har precis pratat med mamma om min ekonomi vilken jag var lite orolig över. Jag hade blandat ihop två sparkonton och på så sätt trott, med tanke på saldot, att jag gjort av med hela min lön från i sommras! Som tur var så hade jag bara misstagit mig :) Lite rörigt kanske? Allt var i alla fall som det skulle, och jag HAR RÅD att åka till Gambia efter jul!!! :D

Karin och jag kom hem för ungefär en halvtimme sedan, vid fyra, efter att ha gått från Ola hem till oss i nollgradig kyla. Burr!

Vid halv nio i morse tog vi buss och spårvagn ner till resecentrum. Jag skulle följa med Karin och fixa lite. Efter ungefär 40 minuter åkte vi tillbaks till stan och SEB banken där Karin skulle skaffa sig ett VISA-kort. Det var typ 40 minuters väntetid där innan det blev Karins tur så vi hade gott om tid till prat och skratt. Bland annat berättade jag för Karin om en gång i höstas när jag hade praktik i Vadstena och skulle gå till banken där och växla pengar.
 Det var ganska mycket folk före mig så jag satte mig ner och väntade på min tur. Efter någon minut kommer det in ett tant och en farbror som sitter i rullstol. Hon "parkerar" sin man för att springa iväg ett ärende medans de väntar på sin tur. Tiden går och tillslut är det jag som står på tur. Men typiskt nog så lyckas jag drömma mig bort och inte vakna till förens bankmannen precis tryckt på knappen igen och nästa kund står vid disken. Attans! Det roliga i det hela var att jag nu började fundera ut hur det skulle bli med nummerlapparna och hur jag skulle göra för att inte verka tränga mig nästa gång han tryckte på knappen. Inte fasen tänkte jag på att jag kunde visa upp min lapp och bara säga att jag missade det. Nej, utan jag gick fram till farborn i rullstol och trodde att jag var jättelogisk när jag bad honom byta lapp med mig eftersom jag hade missat mitt nummer! (Han hade det sista numret i kön). Han försökte väl tala om för mig att det numret redan hade varit, men dum som jag var och helt säker på att jag tänkt rätt sa jag bara något i stil med "Jo, men jag missade det".
Hahaha. Stackarn! Han måste ha trott att jag försökte blåsa honom eller nåt. Och jag undrar vad alla andra där inne tänkte! Det var sådär pinsamt tyst så alla hörde mig! Fy va jag skämdes när jag sekundrarna efter förstod mitt misstag, och fy va Karin skrattade när jag berättade om det för henne inne på banken förut idag! haha. En aning typiskt mig, eller vad säger du? ;)

När vi satt där inne och väntade så kom Ola och gjorde oss sälskap, och när Karin hade fått sitt Nya bankkort gick vi vidare till Carlings. Det är ju utgång som gäller imorgon kväll (!) och Ola ska ut ikväll också, så vi gick dit och hämta fribiljetter till HUGO. Bra bra! Efter lita andra ärenden kände vi att det började kurra i våra magar. Men Karin hade i princip lyckats göra av med sina sista pengar under dagen så min första tanke, att käka på stan, fick vi skjuta upp till en annan dag. Det blev att jag köpte med mig "lite" Bacon och Ostsås och så gick vi upp till Ola för att laga mat. Ola stod för pastan, jag för matlagningen och Karin och Rickard för sälskapet :) Sen satt vi i Olas enormt gigantiska lägenhet alla fyra och pratade och myste. Haha. Den där lägenheten alltså. Hall och "kök" i ett! Två bärbara spisplattor fick man först plocka fram ur botten av ett skåp. Sen öppna badrumsfönstret och badrumsdörren för att lägenheten inte skulle osa igen, och så fick man hålla sig på ca ½ kvm med matlagningen. haha :D Men gott blev det i alla fall, och trevligt hade vi. Sista 10 minutrarna låg vi alla fyra ihopkurade under en filt i Olas tvåsittssoffa! Sen skulle värden på lektion och jag och Karin började promenera hemåt. Fy fabian va kallt det var!

Nu är klockan strax efter fem. Det var nio timmar sedan vi gick hemifrån. Herregud. Hade man sovit så länge som man brukar kunna göra en helgdag hade ju klockan varit närmare nio nu. Men en mycket härlig dag har jag haft med mycket härliga vänner, tack hörrni :) <3

Det är väl dags att börja skriva lite på den där Novellen som ska lämnas in om drygt en vecka. Jag kan bara inte riktigt komma igång. Har några små idéer, men jag har lite svårt att bygga ut dem till en hel story. Kom gärna med tips! :)

Först ska jag gå och väcka Karin. Jaa, jag anar att hon har somnat. Hon svarar inte på msn så jag skulle inte bli det minsta lilla förvånad om hon har slängt sig i sängen och "råkat" slumra till. För om hon skulle prata med Tobias så skulle hon ändå se msn, och höra av sig på något sätt, och nu var det så pass länge sedan jag skrev att jag knapt ser några andra allternativ. Haha :D så typiskt henne <3



Ha en underbar Fredagkväll alla! Jag återkommer nog lite senare med några bilder från dagen :)
(Om jag lyckas få liv i Karin...)

Kramar!

SKRIVET: 2008-11-18, kl 19:59:23 | PUBLICERAT I: Övrigt

Va tusan...

Nej jag är ledsen =/ Jag får inte in filmen här...
Jag har följt instruktionerna från "Designa din blogg" och det är inget svårt egentligen. Men det är en knapp som man ska trycka på när man har klistrat in en kod, och den knappen fattas :S

Jaja, den kanske dyker upp någon gång i framtiden :)   - filmen alltså...


 
Nu ska jag gå och laga mat för jag är hungrig som en oxe! Trött är jag också efter träningen, så det blir nog tidig läggdags idag också. Igår somnade jag strax efter elva. Det var grymt skönt! :)

Just det ja! På Torsdag är det dags för SACO-mässan i storstaden. (Är det någon som vet vad det står för?) Denna vecka är verkligen fullproppad. Men mässan tror jag blir riktigt trevligt. Man får gå runt där och kika på allt möjligt och så är det ett schema för olika "föredrag" om olika yrken och utbildningar. Det kan nog vara bra att pricka in några sådanna också. Ett vet jag som jag ska försöka gå på som handlade om Psykolog i alla fall. Sen lär det väl dyka upp allt möjligt man vill till, kanske :) Det ska bli kul i alla fall. Nu som sagt blir det mat.

Ciao!

SKRIVET: 2008-11-17, kl 21:45:58 | PUBLICERAT I: Övrigt

Det svarta hålet slår allt!

Det blir ett snabbt sammanfattande inlägg nu. För sen ska Karin och jag, efter mycket om och men mysa ner oss och kolla på film =)

Förmiddagen bara sprang förbi. Jag gick upp ovanligt tidigt. Eller, ovanligt nu för tiden i alla fall. HALV SEX! Inte klokt. Den senaste tiden har jag gått upp ungefär en halvtimme innan skolan börjar. På med mjukiskläderna och ner för trappen liksom. Men så kan man ju inte göra när det är första lektionen på det nya Individuella Valet ;) Men men, tiden gick åt, som den brukar göra, och jag for iväg på cykeln mot DeGeer gymnasiet och kursen i Mental träning. Det gick snabbt och kursen, läraren och klassen verkar heeelt Okej!

Hemma igen, runt tio tiden slappade jag lite framför datorn och gick sedan ner på dagens sista lektion. Vi hade halv studiedag idag så efter lunchen körde Jag, Karin och My igång med projektarbetet. Stackars Lina och Carro har gått och blivit sjuka. Krya på er!

Vi har nu börjat planera inför vårat lilla "jippo" på Adventsutställningen här på Florist. Vi ska sälja lite kakor och bullar för att samla in pengar till projektarbetet. Eller, så lite vet jag inte om det blir direkt. På ett ungefär 160 påsar och strutar med mumsiga små kanelbullar, knäck, puffkolor, knäckkakor, chokladkakor och lite annat smått och gått. Sex olika sorter i fina fodral ;) KOM OCH KÖP! Det blir fin fint ska ni se.

I alla fall, allt detta kräver ju lite planering och framför allt pengar för att kunna genomföras. Så vårat uppdrag idag var att trixa med alla recepten och skriva ihop alla ingredienser som vi behöver. Det blev en kluddrig liten lista med bland annat 7 liter rispuffar och 800 småformar. Haha! Vår första hållplats blev Lidl. Jag och Karin tog bussen dit för att sedan ta Coop Konsum i skarphagen på hemvägen och sen cykla därifrån till ÖB och Willys. Tyvärr fick vi inget napp på Lidl, men chefen på Konsum verkade villig att hjälpa till med en del :) Efter att ha påpekat de 800 småformarna och försäkrat sig om att vi gjorde reklam för dem när vi säljer kakorna och på vår egna utställning i början av Februari, så tog han en kopia på den kluddriga lilla lappen och bad oss komma tillbaks nu på Onsdag vid ungefär samma tid på eftermiddagen. Glatt överaskade tog vi bussen hem igen, men någon gång när vi just klev av på hemma plan så insåg jag att jag glömde handla åt Lina som jag lovat. Pengarna och en liten lapp på vad hon ville ha låg kvar på skrivbordet. Suck! Med skamsen blick vandrade jag in till Lina och medelade att jag skulle åka tillbaks till affären så fort jag hade ätit lite. Stackaren, ligger där inne med jätteont i halsen och alldeles febrig och frusen/varm och inte har något att äta eller lindra halsont med. Det blev mat och sen följde Karin och Eira med mig tillbaks till Konsum. Tack! :) <3

För fjärde gången satte jag mig åter igen på linje 119 mot Rambodal, efter att för andra gången ha fått springa för att hinna med den. Alltså jag har verkligen varit lite tanksprid idag. Inne på konsum handlade vi det vi skulle och när vi kom ut igen var det sjukt lång tid kvar tills bussen skulle gå hem. Men vi roade oss så gott vi kunde och hoppade och studsade för att hålla värmen uppe. Eira blev röksugen så Karin tänkte att hon skulle få henne på andra tankar genom att spela en omgång Sten, sax, påse. Haha. Eira slog då till med något jag aldrig sett förut. Hon formade handen till en cirkel och förde den mot karin med en "slurpande" ljud och svarade Karins chockade min med "Det svarta hålet slår allt!" Oj vad vi skrattade! Kanske inte bara åt det svarta hålet i sig. Men trötta, frusna och flummiga var vi. Så skratten följdes tätt tills bussen äntligen kom. När vi väl kom hem denna gång inser jag dock att jag glömde Linas halstabletter den här gången. Jisses, jag säger som Lena och Linda uppe i Karlskoga - Vad ska de bli??

Hem till värmen kom vi i alla fall, och jag jagade runt på halva elevhemmet efter åt minstånde EN halstablett åt Lina. Tillslut fick jag en av Ida B, det tackar man för, och lina också såklart. :)

Nu kom jag på en annan rolig grej. En sjuuukt rolig film som jag och Karin letade fram på min dator tidigare idag. Jag laddar upp den här nere och försäkrar er om att inte ett öga var tort när vi inblandade sett filmen minst 20 gånger. Filmen är från April nu i år, en trött, varm och solig eftermiddag i köket på Gammla delen ^^


Trevlig Måndagkväll på er!
God Natt




EDIT: Jag lyckades inte ladda upp filmen :( Men ni kan ju kika in på Karins blogg och se om hon hinner före. Annars försöker jag imorgon igen.

SKRIVET: 2008-11-17, kl 10:24:53 | PUBLICERAT I: Övrigt

Svensson, Svensson

Villa, Volvo, hund.





För att vara mera exakt; en villa med vita knutar, gift, två barn, en Volvo combi, ett åtta - till - fyra - jobb och en Golden retriever. Får du rysningar? Lugn, du vet att du inte är ensam. Det är sällan någon som slänger på ett leende och drömmer sig bort när man pratar om Svenssonlivet. De flesta får ett panikliknande uttryck och slänger ur sig något i stil med "Usch, sådär ska jag aldrig leva!" Några börjar också dra en story om hur deras liv istället kommer att se ut. En berättelse om ett liv som innehåller äventyr, spänning och variation, och det är klart, visst låter det lockande. Alla behöver inte vilja leva Svenssonlivet. Men vad är det egentligen vi föraktar så mycket? Att inte vara som alla andra. Att fastna i slentrian. Ja, jag gissar på att det är de flestas svar. Men det jag menar är att det inte behöver vara så att allt det där kommer bara för att du har varit tillsammans med samma person i tre år. Du behöver inte köpa en Volvo och en jycke bara för att du bor i en villa med din familj. Det behöver inte betyda att du skulle närma dig Svenssonlivet. De här sakerna är bara väldigt typiska exempel på specifika prylar och annat som ingår i de flestas liv. Ja, som sagt så tycker jag att ett liv innehållande äventyr, spänning och variation låter lockande. Men jag föraktar inte Svenssonlivet för det. Ett Svenssonliv behöver inte innebära ett tråkigt liv.

Nu har inte jag gått in så djupt på vad exakt ett Svenssonliv innebär. Men jag tror att det handlar väldigt mycket om slentrian.  Jag förstår bara inte varför vi måste bli så hysteriska och få panik om vi inser att vi har en eller två av de saker som ingår i det mytomspunna liv jag talar om. Det är upp till dig vart ditt liv tar vägen och vad som händer med det, inte din Volvo eller din villa med vita knutar. Inte heller behöver ditt liv styras av din hund eller dina två barn. Det är klart att de påverkar ditt liv, men både du, den du lever med, dina barn och din hund är anpassningsbara. Du kanske inte ens har en villa med vita knutar, två barn, en Volvo combi, ett åtta - till- fyra - jobb eller en Golden retriever. Istället kanske du har en grön villa med rosa knutar, en partner sedan två år tillbaka, tre små flickor, en bil med två säten, ett nattjobb och en bulldog. Jaja, du fattar. Paniken kommer inte ifrån Svenssonlivet. Den kommer ifrån dig själv - Att du flyttar till hus med familjen. Svenssonlivet kommer inte ifrån huset, bilen eller hunden. Det kommer ifrån dig.

By the Way
Ha en bra dag! :)

SKRIVET: 2008-11-16, kl 12:40:10 | PUBLICERAT I: Övrigt

Wake up happy

Äntligen! Solen skiner och himlen är blå. Hur underbart är det inte att vakna till den synen?? Skönt var det också att vakna en timme innan klockan ringde, av mig själv. Dagens planer känns nu lite lättare att ta itu med när man vaknat på det här sättet :)

Att göra:
* Ta hand om det "lilla" diskberget som täcker en fjärdedel av mitt skrivbord.
* Städa lite på rummet.
* Börja skriva på en Novell och kanske också ta ifatt skrivandet i loggboken
* Gymmet med tjejerna
Dessutom fick jag ett mycket trevligt erbjudande av Karin att gå ut med henne och fota nu när solen var framme och så. Men jag kände att jag ville få lite av det planerde gjort innan något annat. Men vi får väl se, det kanske hinns med lite senare, om solen håller sig kvar en stund.

Jodå, det här ska man väl greja. Jag tackar det fina vädret för lite energi och tar och sätter igång. Eller, jag kanske ska byta om lite först och duka undan frukosten. Sen så!

Ha en härlig solig söndag!

SKRIVET: 2008-11-15, kl 23:01:03 | PUBLICERAT I: Övrigt

Nu lyxar vi till det!

Idag fick jag och Eira följa med Karin och hennes föräldrar, som var här och hälsade på, till Ica Maxi ute Ingelsta. Vi åkte ifrån elevhemmet strax efter två och det dröjde två timmar tills vi satt i bilen igen på parkeringen, med bagageutrymmet PROPPFULLT! Nio påsar för att vara exakt. Plus två förpackningar med Euroshopervatten, á sex stycken 1½ liters flaskor, (det vill säga 18 liter vatten) och en megastor förpackning toapapper. Hahaha. Det ni! Det blev lite pusslande och det var precis att allt gick in.

Det kändes skönt när jag kom hem och packade upp mina påsar och plockade in i kyl och skafferi. Aah, den synen. Knapt en tom fläck på hyllorna. Däremot känns det inte riktigt lika bra att mer än hälften av de pengar jag hade för tillfället nu är borta. Eller, omvandlade till föda, vilket känns bättre att säga. Kan du gissa hur mycket jag handlade för?

Efter att ha packat upp all mat och pratat lite med Sandra om helgens bravader så började jag och Eira laga lite mat. Jag kokade "lite" tortelini och värmde tomatsoppa och blandade ihop. Det blev dock snarare tortelini med tomatsås är tomatsoppa med tortelini. Men men, gott smakade det i alla fall, och det är ju huvudsaken. Till det rostade jag lite bröd och hälde i och en liten creme fraich klic (hur det nu stavas...) och lite basilika. Jummie! Värt att prova.

Till efterätt lyxade vi till det ordentligt, jag och Eira. Det blev smält blockchoklad och en massa smått och gott. Honungsmelon, äpplen, frysta jordgubbar och hallon, banan och en appelsin. Det ni! Nu återstår endast all disk. Som vanligt. Sen har jag laddat upp ett avsnitt av Gossip Girl som jag nog ska götta mig lite med innan jag går och lägger mig.

Ha trevlig kväll och en härlig Söndag allihopa!

SKRIVET: 2008-11-13, kl 22:55:46 | PUBLICERAT I: Övrigt

Ännu mera mys!

Ja, värst va mycket mysigt det blev nu för tiden :)

Dagen började som vanligt med sjukt lång snoozning. (Mysigt) Jag måste skärpa mig på det där alltså. När klockan ringer är det väl bara att sätta fötterna i backen, direkt! Inte efter en timme liksom... men men.
På svenskan pratade vi lite om filmen Merlin som vi precis sett. Dock var inte sandra och jag närvarande just då, så vi ska se dem hemma någon dag. I alla fall, vi började med ett litet grupparbete om någon av personerna i filmen och vi valde då självaste trollkarlen Merlin. Samlade ihop lite fakta från nätet och sen var lektionen slut.

Det var ju i och för sig lite mindre mysigt när jag skulle ringa och väcka Karin då, efter svenskan. Haha, värre morgonmänniska har jag nog inte varit med om! Först blev man totalignorerad (det började plötsligt tuta upptaget), sedan efter lite om och men fick man ett: "Håll käften!" - klick. Men vem kom inte nertraskandes i mjukskläderna (mysigt) efter några minuter i alla fall :) Bra jobbat Karin! Det blev då att jobba med projektarbetet i alla fall, vilket gick lite framåt måste jag säga. Vi gjorde en grovplanering för kommande veckorna, fram till jul och så checkade vi av lite grejer. Dessutom kom det på tal att vi skulle stå och sälja lite bullar och kakor och dylikt på skolans Adventsutställning som är näst-nästa vecka (MYSIGT). Kom dit vettja, om du har vägarna förbi! Förra våret var det verkligen superifnt =)

Efter skolan, lite slappande och mera pluggande så blev det gymmet med Sandra. Gött som bara den! Vi körde lite styrka också, vilket gick betydligt bättre för S än för mig... men men, liiiite muskler har jag väl i alla fall, lite.
När vi var klara så mötte vi Ola på stan och åkte hem för att börja fixa lite tacos med Eira och Karin. Men då, då ni, då kommer vi till dagens mys-höjdpunkt. När vi hade kommit hem, tagit av oss ytterkläder och kliver in i köket så står allting redan färdigt. Oj vilket leende man fick på läpparna alltså, vad glad jag blev! VI blev! Jag lägger upp en bild imorgon, hinner inte riktigt nu. (Internet stängs ju av snart ni vet, suck).

Så vi hade en mysig liten matstund med massa skratt och lite prat. Dock avslutades måltiden med ett galet matkrig mellan Eira och Karin. Gurka, paprika, ost, tacosås, tomater och till och med hela tacosbröd (med innehåll) flög hej villt över köket! Hahaha. Jag, sandra och ola tog skydd på andra sidan soffan och klarade oss otroligt nog utan några märkvärdiga fläckar. Soffan också. Men snacka om att de fick lite att städa sen!

Nu är diskningen klar (det blev en hel del det också), Eira och Karin har städat upp efter sig och jag tror att Karin har tagit en dusch, och jag är trött som bara den. Så TACK allihopa för en mysig kväll, detta får göras om!

God natt :)

SKRIVET: 2008-11-11, kl 16:04:03 | PUBLICERAT I: Övrigt

Mys!

Fy tusan vad det regnar ute! Nu har jag äntligen kommit hem i alla fall, in i värmen i mitt lilla rum :) Ja, det är ju faktiskt mitt hem. Jag har ju såklart flera ställen som känns som hemma, men det här är ju liksom mitt hem.

Den här eftermiddagen känns väldigt mysig. Dels då det att jag nu precis kom hem, det börjar bli mörkt ute och inne i rummet hade jag låtit några lampor stå tända, sådär mysigt ni vet ^^. Dessutom har jag äntligen blivit klar med i princip allt skoljobb som har känts som en stor hög som aldrig krympt, och därför känner jag mig lugn nu och har inget tvång på något som måste hinnas med ikväll. Så nu ska jag bara ta på mig lite bekväma kläder, bädda sängen och plocka iordning den rena tvätten, slänga ihop lite mat och se fram emot en riktig slappar-mys-kväll framför tv:n. 
Låter väl inte helt fel det va? :) 
Det var riktigt länge sedan jag bara satt och gjorde ingenting, utan att tänka på vad jag kanske borde göra. Dock kommer kanske den där logg-boken ligga och skava i samvetet, men det tänker jag inte ta itu med idag. Nu blir det mys! Det tycker jag att jag kan unna mig ikväll efter allt plugg i helgen och träningstarten som går som smort :D

Hoppas du också får en lugn och mysig eftermiddag och kväll! :)

SKRIVET: 2008-11-10, kl 20:36:40 | PUBLICERAT I: Övrigt

Lisa Gerhardsson

Jaaaaappp!
Nu är jag äntligen klar med personbeskrivningen också, gött! Den handlar som du kanske förståt om min kära vän Lisa Gerhardsson, som just nu dock befinner sig i Gambia med sin mor. Men jag längtar efter att få skicka den till henne och höra vad hon tycker, spännande. Jag själv tror nog att jag blev ganska nöjd faktiskt. Men läs gärna och kritisera. Alltid bra om man kan förbättra :)




Personbeskrivning - Lisa Gerhardsson

Det är tidig Fredagsmorgon i Vasastaden i Stockholm. I den lilla ettan på 23 kvadratmeter ligger Lisa nyvaken i bäddsoffan och snoozar. Soldiset tränger in genom de gröna träden på bakgården. Efter några minuter känner hon sig manad att gå upp och göra sig klar för skolan. Det gäller att titta sig för var man sätter fötterna när man som gäst kliver upp ur soffan. Men Lisa trampar vant igenom det någorlunda organiserade kaoset och tar sig ut till det lilla badrummet. I spegeln möts hon av en halvsovande gestalt med nästan synliga, bruna ögon och blonda lockar i ett luftigt och trassligt kaos, definitivt värre än det på vardagsrumsgolvet. Det blir en snabb dusch och sedan sätter hon sig med frukostmackan framför datorn innan hon sminkar sig och styr lockarna på plats.

Lisa är uppväxt i staden Motala från början och det är då, redan vid ca fem års ålder som jag lärde känna henne genom skolan och gemensamma vänner. Sedan dess, trots skolbyten och flyttar, har vi mer eller mindre lyckats hålla kontakten och Lisa är nu en av mina absolut bästa och närmsta vänner.

Klockan är strax efter fyra när min buss anländer till Bussterminalen i Stockholm. Det första jag ser en bit bort när jag reser mig upp, efter att ha dragit ut min väska ur bagageutrymmet, är de där blonda lockarna som nu har fösts upp i en liten rund tofs på huvudet. De korta shortsen framhäver hennes långa, bruna ben och kvinnliga höfter, och det ljusa linnet avslöjar de bruna skönhetsmärkena på hennes armar . Det kändes som en typisk "Lisa-efter-skolan-look". Varsitt leende växer fram när vi upptäcker varandra och jag ser att lisa äntligen har blivit av med tandställningen. När hon ser att jag uppmärksammat det höjer hon ögonbrynen en aning, drar upp den ena axeln och ler ännu bredare så att de bulliga små kinderna framhävs lite extra.  Jag känner igen den svaga, söta doften av hennes favoritparfym när hon kommer fram till mig och efter en välkomnande kram beger vi oss mot tunnelbanan. Lisa har bott i Stockholm i nästan ett halvår nu, och jag märker av att hon är storstads van mer och mer för varje gång jag hälsar på. Hon är snabb med att dra över mig på rätt sida i rulltrappan och medans jag fortfarande försöker klura ut åt vilket håll vi ska så sicksackar hon sig fram till rätt tåg, utan att slänga några märkvärda blickar mot alla skyltar.

På vägen pratar vi lite om vad vi har gjort i veckan och Lisa skiner upp när hon berättar om en ny kurs som hon har börjat läsa i skolan.
- Vi har äntligen börjat med Företagsekonomi! Det känns verkligen som min grej, och snart ska jag börja med Internationella relationer också.
- Vad kul! Det är lite skillnad nu när du pluggar Samhäll mot när du gick på IV antar jag? Lisa skrattar.
- Jo, det är klart, jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle hamna här när jag började på IV. Men det känns ju lite tråkigt att jag får vänta ett år längre med studenten.
- Äsch, det året kommer gå snabbt ska du se. Snart sitter du med villa, man och barn! Lisas blick fylldes nästan med panik när hon hörde vad jag sa, och hon svarar snabbt.
- Usch! Tyst! Men seriöst, vad ska jag göra sen då?
- Det har du två hela år på dig att lista ut.
- Jo men de kommer gå fort de också.
- Jag sa ju det, snart sitter du...
- TYST! Lisa skrattar ett osäkert och lite panikslaget skratt och skakar på huvudet med en suck.
- Någon gång kanske jag gör det, vem vet. Men först ska jag resa och se en massa platser, utan att vara bunden till något.


När vi kommer innanför dörren till den minimala lägenheten kan jag inte låta bli att skratta åt den välkända synen som möter mig. Inte heller kunde jag låta bli att lägga märke till den där personliga doften som finns i alla hem. Jag fylldes med nostalgi och efter att ha färdats genom delar av storstaden som jag aldrig skulle känna igen, så var det som att jag nu befann mig på den mest välkända platsen någonsin.
- Vaaad? Säger lisa och tittar ut över rummet med uppgiven blick och ett lätt skratt. Jag HAR faktiskt städat!
- Ja jag ser det. Sa jag och tar av mig skorna. Förra veckan eller?
- Nej jag minns inte. Men det var faktiskt inte så länge sedan. Man kommer ju fram i alla fall. När jag blir rik ska jag ha någon som kommer och städar åt mig! Och en personlig kock!
- Haha, jasså?
- Eller nej. Bara om jag blir riktigt rik. För det mesta av mina pengar kommer gå åt till resor och sådant. Men det skulle inte sitta fel med någon som lagade mat åt mig varje dag. På tal om mat, ska vi gå ner till affären och handla lite till ikväll? Jag tänkte att vi kunde göra i ordning lite käk och kolla på melodifestivalen.

Fyra timmar, lite tacos och varsin godispåse senare ligger vi som två gästa sälar i den lilla bäddsoffan. Maten står halvtorkad kvar på bordet och det lilla diskberget i kokgarderoben fyller nästan hela diskbänken. Solen har gått ner bakom de svarta silhuetterna av hustak, men himlen är fortfarande en aning blå. Jag ser hur lisa försöker öppna ögonen när signaturmelodin och applåderna sätter igång på teven och hur hon lika sakta stänger dem igen.  Jag skrattar till, ger henne en försiktig knuff och chockas när hon sätter sig raklång upp och pekar bestämt på mig.
- Du! Du skulle hört dina egna snarkningar förut!
Båda bryter ut i ett trött men intensivt skratt som efter någon minut övergår i stora gäspningar. Men icke. Lisa har fått upp energin igen och som vanligt tänker hon då inte tillåta mig att slumra till. Hon börjar rycka och svänga med den ena axeln och för armen fram och tillbaka så att hennes långa pekfinger borrar sig in i magen på mig varje gång hon sänker axeln. Ett par gånger slår jag bort den men hon vägrar att ge sig. Jag försöker hålla mig till teorin att inte bli irriterad och hoppas på att hon ska tröttna. Men pekfingret får mer och mer kraft och mina trötta ögon knips så pass att det känns meningslöst att försöka stänga dem igen. Lisa börjar få svårt att kväva sitt förväntansfulla skratt och jag kan inte stå emot längre.
- Lisa lägg av!! Skrattattacken är återigen ett faktum och hon fortsätter envist med pekfingret tills jag börjar ge igen då hon byter taktik och försöker knuffa ner mig ur soffan. Hennes nöjda min och det välkända skrattet när hon ser mig på golvet avtar sakta när jag uppgivet lägger mig som för att somna.
- Okej, nej förlåt Elin. Vad jobbig jag är, jag vet. Skrattar hon och sträcker ut sin hand för att hjälpa mig upp igen. Jag tar tag och sätter spjärn med fötterna mot soffan för att resa mig när hon plötsligt släpper taget och jag får lov att slå mig ner på golvet igen. Precis som en retsam storasyster beter hon sig ibland, och trots den enorma irritation jag känner just nu kan jag inte låta bli att skratta åt hela situationen som känns som deja vu, varje gång.


Jag saknar dig min älskade vän! <3

SKRIVET: 2008-11-07, kl 16:32:56 | PUBLICERAT I: Övrigt

Jag längtar efter ljuuus!

SKRIVET: 2008-11-07, kl 15:57:34 | PUBLICERAT I: Övrigt

12 sanningar

Jag blev utmanad av Jonna att skriva sju sanningar om mig själv. Men bara för att jag kände att jag hade så mycket att bjuda på så utökade jag det till 12. Enjoy!

1. Jag har tappat räkningen på antal hål i tänderna under mitt liv.

2. Jag har alltid haft svårt för kolsyra.

3. När jag var liten spelade jag ett litet misslyckat spratt mot en lärarpraktikant och råkade sprutade mjölk i ansiktet på henne. Ur min mun! (Ganska typiskt mig på den tiden...)

4. Jag är fruktansvärt SEG! (som om någon inte visste det?)

5. Jag är galet intresserad av Psykologi och just nu är jag ganska faschinerad av Buddhismen.

6. Denna veckan har jag börjat träna på riktigt. För FÖRSTA gången i mitt liv! (som räknas)

7. Jag saknar en pojkvänn galet mycket!

8. När jag var sju år fick jag en bil i min Happy Meal. Istället för en Barbie som alla andra flickor fick...

9. På första fyllan tjöt jag som en gris för att min vän Lisa inte var där.

10. Mitt livs stående dröm är att skaffa hund

11. Jag äääälskar, och fantiserar och dagdrömmer om, romantiska filmer!

12. Jag lät mig luras av en kompis för några år sedan att hon hade en whiplash skada i benet.

Haha, det skulle säkert gå att fylla på med 12 till, bara man får tänka efter lite. Men det kan vi ta en annan gång :)

SKRIVET: 2008-11-05, kl 17:54:16 | PUBLICERAT I: Övrigt

Snabbt

Ja det har hänt en hel del sedan jag skrev sist, alltså därför det har varit lite tomt här ett tag. Just nu har jag tyvärr inte tid att berätta så ingående om något eftersom jag håller på och packar för att dra mig hem till Motala över natten. Tandläkaren står på schemat imorgon bitti, och sen blir det frukost på stan med Jonna. Det ska bli trevligt det, min kära gammla "tilling". Det var ett par år sedan vi sågs sist, om man inte räknar med den extremt korta visiten i början av sommaren.

På lovet, när jag hade tagit mig igenom några hårda dagar av ensamhet och pluggande (såå illa var det inte), så åkte jag ju då till Karlskoga Hade en sjukt kul halloweenhelg med Linda, Lena och deras vänner och familjer, typ.  Kanske berättar lite mer om helgens händelser nån annan gång :)

Sen har jag  och Karin varit och köpt oss varsitt 10-klipps kort på Friskis & Svettis!! Nu jäklar blir det träning av :D

Skolan flyter på, mycket att göra, men det går frammåt :)

Nej nu måste jag fortsätta packa! Ska försöka uppdatera det här lite oftare framöver.

Puss på er