SKRIVET: 2009-03-29, kl 13:25:19 | PUBLICERAT I: Övrigt

Bloggdesign???

Hur ska bloggen se ut?

Jag har verkligen ingen fantasi, inga idéer, igen riktig ork att fixa till det estetiska på min blogg just nu. Behöver ALL hjälp jag kan få! Det finns en riktigt bra blogg som heter "designa din blogg" som jag har tagit en hel del hjälp av. Men som sagt, jag kommer ändå inte riktigt till skott. Så bombardera mig med tips och idéer eller ge dig till känna om du är lite haj på det här och skulle kunna tänka dig att hjälpa mig :) Just nu känns den väl inte direkt personlig och spännande menar jag. Så, hjälp!

Nu ska jag ta tag i dagens agenda så att jag hinner få lite ordning här tills Krister kommer ikväll :D
Trevlig söndag!

SKRIVET: 2009-03-26, kl 16:25:02 | PUBLICERAT I: Övrigt

Det närmar sig...

... en himla massa saker just nu! För det första dyker snart Krister upp och spenderar lite tid här i min vardag. Det har varit lite strul med hurvida reglerna för besökare ser ut här på elevhemmet, mest angående tiden.Det sägs att det är två nätter som gäller, men detta är inget som jag kan minnas att jag någonsin hört förens nu, och jag är inte ensam. Hur som helst så löser det sig och jag ser fram emot besöket, riktigt mycket :)

Det är nu också bara 10 dagar kvar tills jag drar mig mot varmare breddgrader och hälsar på Lisa i Gambia! Jag tror inte att jag riktigt förstår det. Det ska verkligen bli riktigt jäkla roligt och jag saknar henne enormt mycket nu.

När jag har degat lite på de vita stränderna och strosat på de gula gatorna av sand i en vecka så är det faktiskt bara 8 veckor kvar till STUDENTEN! Detta är något som deffinitivt inte går att förstå men det känns att festligheterna och avskeden kommer allt närmare. Tanken på att lämna elevhemmet och studentlivet här gör allt ondare inombords, samtidigt som jag fortfarande längtar riktigt mycket efter framtiden. Det gäller att fokusera på allt det roliga som händer fram tills dess och jag tänkte ta och lägga upp en liten översikt här.

24 April
Studentskiva - middag med klassen plus inbjudna vänner/släktingar (ungdomar) och kvällen fortsätter med ett sju jädrans party för oss florister med modevisning, karaoke och mycket mera!

16 Maj
Studentkryssning

28 Maj
Lärarmiddag - Alla HV3:or arrangerar en middag som hålls på skolan tillsammans med alla våra lärare. Temat för kvällen är "Galna släkten" vilket kortfattat innebär att alla tilldelas en familjeroll med olika egenskaper och relationer till andra. Lekar och en himla massa skratt. Dökul!

3 Juni
Mösspåtagning - Nu sitter den där, fastklistrad fram till utspringet!

5 Juni
Bal - Alla Norrköpings kommunala skolor beträder röda mattan och Flygeln i DeGeer hallen.

11 Juni
UTSPRING!!!
- 16:00 fylls Hagagymnasiets éntre trappa av florister som springer ut i vuxenvärlden!

12 Juni
Utflytt - Rummet töms och nycklarna lämnas in för sista gången innan klockan tolv!  :'( 
              Hur ska det gå?

SKRIVET: 2009-03-22, kl 15:45:42 | PUBLICERAT I: Övrigt

Nytt!

Här kommer först och främst den utlovade bilden efter hårfärgningen =)



Sen tänkte jag ta och berätta lite om det senaste. Det är nämligen så att det har dykt upp ett nytt namn i min lilla värld, Under mina tre veckors APU i Örebro fick jag chansen att börja lära känna en ny liten filur. Till dig som inte redan vet vad detta handlar om kan jag bara tillägga att det inte är systersonen Anton jag pratar om. Honom fick jag ju vara med varje dag :D! Detta nya namn är Krister, som har levt i nästan 22 år mer än Anton, och honom kommer ni med största sannolikhet att få höra mera om framöver.

Jag tänkte inte gå in så jätte mycket på det här för tillfället, utan mjukstarta lite med att berätta läget och kort tala om vad tiden tillsammans med honom har haft att erbjuda hittils. Vi sågs första gången i hans hemstad Karlskoga som inte ligger mer än 25 minuters bilresa från Örebro (där mina Ölandstjejor Lena och Linda också bor). Då blev jag bjuden på mat, en liten guidning av staden, prat och mycket trevligt sälskap. Kort efter det dök han upp en eftermiddag i Örebro då det blev ett biobesök. Veckan därpå var Måndagen detsamma som min födelsedag och jag blev då inbjuden till Karlskoga och hem till Kristers fina lilla etta. Den eftermiddagen innehöll blommor, matlagning, film och tårta! Överraskning på överraskning! :)  Slutet av den veckan betydde hemfärd för mig till Norrköping igen och därmed att det skulle bli svårare och dyrare för oss att träffas igen. Detta stod dock inte ivägen så länge. Här om dagen, närmare bestämt i Onsdags då jag hade studiedag som också på Torsdagen, så anlände denna härliga människa till Norrköping! Det blev tre supertrevliga och mysiga dagar med milslång promenad i underbart väder, matlagning och restaurangbesök, fika, citybesök,  mycket mycket skratt och filmtittande i sälskap av Eira. Det var inte helt lätt att lämna honom på stationen i Fredags kväll då det var dags för honom att åka hem och slutföra sin jobbhelg. Särskilt inte då det var högst troligt att vi inte skulle kunna ses igen inom de kommande fem veckorna. Men det vet ni vad, det ordnade sig igår! Nya biljetter är nu bokade och Krister gör éntre i Norrköping igen redan om en vecka! :) 

Nej nu tycker jag att ni är lagom uppdaterade för tillfället. Men om du håller lite utkik här så kanske det dyker upp en liten bild på den här härliga mannen snart ;) Dessutom kommer ni nog att kunna läsa lite om honom då och då :)

Nu ska jag fortsätta att beta av helgens "att göra". D.v.s plugga gärnet och ta hand om tvätten!
Trevlig söndag på er! :D

SKRIVET: 2009-03-15, kl 17:59:34 | PUBLICERAT I: Övrigt

Bye bye råttfärg!

Jaaa jag vet att jag var ganska nöjd med min naturliga hårfärg för det mesta och bävade lite för att fastna i hårfärgningsträsket. Men nu kändes det dags att inse att min inre bild av den där fina naturligt slingade färgen inte stämde så bra överens med verkligheten. Visst såg det helt okej ut, men fyyyyy så tråkigt. Dessutom började det faktiskt bli riktigt råttfärgat! Nu är det i alla fall gjort och jag är NÖJD med resultatet! :D Färgen hette Varm Brun och det motsvarade den ganska bra tycker jag.

Ni ska få se bild, snart, jag lovar :) Men nu ska jag byta ut mina läkörhängen mot ett par andra och sen blir det matlagning i väntan på Gossip Girl kl 19:00!

Trevlig Söndagkväll på er allihopa!

SKRIVET: 2009-03-07, kl 00:04:04 | PUBLICERAT I: Övrigt

Trevlig helg!

Nu är den här igen, helgen :)
Idag gick det som vanligt faktiskt riktigt bra på praktiken. Jag är inte helt säker på vad det är jag gör, men jag får dagligt beröm av både chefen och de andra anställda, vilket förstås känns jättekul! :D Tydligen ska jag ha någon extra tallang för begravningsbuketter?? Jag vet inte jag... Misstänker att det kan ha att göra med att jag använder mig av en annan teknik än vad de brukar göra? Men det är ju roligt att dom tycker det förstås :D ! och alla i butiken är verkligen supertrevliga och dessutom mycket erfarna av att ha elever hos sig, vilket märks :) Konstruktiv kritik is the shit, i lagom mängd och i välbalans med beröm! I like it!

När klockan var fem och jag sa trevlig helg och tackade för dagen sa chefen åt mig att ta med en bukett hem till min syster. Sagt och gjort. Jag valde ut en trevlig pjäs, slog in den och frågade vad jag skulle hälsa. "Trevlig helg från oss!"
Nu står den välbalanserad i ett dricksglas på köksbordet, och syrran planerar en kladdkaka som tack till måndag. Känns mycket trevligt detta :D

Vad hittar du på i helgen? Är det fest eller vilohelg för alla praktiserande HV3or som gäller såhär sista helgen innan hemfärd?

Jag ska fira lite födelsedag i förskott =) Mamma & Rolf, Pappa & Christina, Farmor och Tyra dyker upp här imorgon eftermiddag och äter lite tårta och umgås. Det ska bli riktigt trevligt. På söndag fortsätter vi i samma tema och firar en nybliven 18-åring här i Örebro. Mycket firande här, kul kul.

Så nu när ni vet att jag får en trevlig helg så ser ni till att ordna detsamma till er också. En deal? :)
Go' natt!

SKRIVET: 2009-03-04, kl 22:21:36 | PUBLICERAT I: Övrigt

Jag glömde!!

  • Biljetterna är bokade och betalda !
  • Vaccineringen är utförd !
  • Passet ska hämtas hos polisen imorgon! 



Gott folk. JAG SKA TILL GAMBIA!!  Lisa, här kommer jag, ÄÄÄÄNTLIGEN!


                    

SKRIVET: 2009-03-04, kl 22:01:12 | PUBLICERAT I: Övrigt

Örebro!

Jag lever fortfarande, jag lovar! Trots att det har varit väldigt dött här på sista tiden. Det har inte blivit mycket tid över för bloggande nu när praktiken är igång. Men jag kan kanske trösta er med att jag mår toppen av all aktivivet och alla människor jag träffar, har träffat och ska träffa! Efter att jag såg Seven pounds har det hänt en del.

Just nu sitter jag i arbetsrummet - mitt tillfälliga sovrum - hemma hos Syster yster i Örebro. Ute i vardagsrummet är det hockey som gäller på tjockTVn medans det äts mackor och promeneras genom hallen med lilla Anton. Ja det är nog inte många av er som har missat att jag har blivit moster!! Imorgon fyller systersonen Anton en heel månad! och genom halva hans liv har jag fått chansen och äran att befinna mig delvis i hans vardag och självklart också tillsammans med min syster och hennes sambo. Dundermysigt! Jag kommer sakna dem när jag är tillbaka i Norrköping igen. Vilket jag samtidigt längtar jäättemycket efter. Men... Jag mår bra helt enkelt :)

Jag vet inte riktgit vad mer jag ska raportera. Känner mig lite trött och småsnurrig faktiskt, så jag ska nog börja fundera på ett möte med John Blund snart.  Joo, men jag var ju i Karlskoga i helgen föresten. Hälsade på Lena och Linda, partade och lite andra trevligheter :) Skulle gissa på att det är den tröttheten som börjar slå till nu. Dygnet blev lite galet där, men kul hade vi!

Nej kära vänner, nu ska jag avsluta här och socialisera mig lite.
Hoppas att alla mår lika bra som jag och att alla HV3or har det bra på praktiken!
vi ses om drygt en vecka i Norpan igen!

Kram och God natt