SKRIVET: 2009-02-17, kl 02:22:29 | PUBLICERAT I: Övrigt

Seven pounds


Se trailern - klicka här -

Jag bara måste tipsa om denna sjukt bra film !!


Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva eller sammanfatta den. Det går knappt att säga något om handligen utan att avslöja för mycket. Det var några tillfällen i början då jag undrade om jag hade missat något, om jag hade råkat spola förbi någon del av filmen eller om jag hade råkat börjat med CD2. Men nejdå, det hade jag inte. Jag undrade vad det hela egentligen skulle bli och det kändes mest som små pusselbitar som inte gick att placera, ännu. Trots det hölls mystiken uppe och jag var helt fast. Även att jag stundtals inte förstod ett smack.

Men så tillslut, efter en hel del frågor, några små ledtrådar, drama och underbar men hjärtskärande (bokstavligen) romantik så började små och stora bitar att falla på plats. Det var egentligen inte förens de sista 10 minutrarna som jag verkligen förstod och då höll jag andan. Riktigt gripande.

Ja, jag förstår att det kanske låter som en ganska vanlig drama rulle. Trådarna vävs ihop mot slutet och då förstår man vad den första scenen handlade om. Men nej, det här var verkligen ingen vanlig film. Jag har aldrig sett något liknande och jag kan starkt rekomendera den!

God natt :)

SKRIVET: 2009-02-14, kl 09:58:06 | PUBLICERAT I: Övrigt

Hjärtligt god Lördagsmorgon!



Då var det alla hjärtans idag då! För mig innebär det dock tyvärr inget speciellt just idag. Jag ska packa ihop det jag kan tänkas behöva den närmsta månaden, städa mitt rum och sen kommer mamma och hämtar mig och vi åker mot Motala via Linköping och morfar. Men det blir nog en bra dag :) Jag är inte speciellt inställd på att det är just alla hjärtans dag idag, det har inte hunnit sjunka in riktigt så att säga. Men det beror väl lite på att jag inte har någon alldels speciell sådär att dela dagen med. Det blir en eftermiddag med familjen :) vilket absolut inte är fel det heller!

Så, nu väntar en veckas lov. Änsålänge har jag inga som helst planer för hur det kommer se ut. Det får märkas. Men jag kommer sakna alla vännerna riktigt mycket. Vi ska ju vara ifrån varandra i en månad nu. För efter den där lov veckan så bär det av till Örebro för min del och tre veckors praktik! Nu känns det som en evighet, men det kommer gå såå fort. I Örebro ska jag bo hos syrran med sambo och nyfödda lilla Anton :D För tillfället har han tydligen för vana att sova ca varannan timma under natten! Vi får hoppas att det blir lite ändring på det tills jag kommer dit ^^ Först jobba ca 09-19 och sen komma hem dit och sova ett fåtal timmar, det ni! haha. Men jag ser fram emot det jättemycket! Det ska bli jättemysigt att bo hos dom i tre veckor :)

Anyway. Jag har ju då kommit fram till för ett tag sedan att jag inte ska läsa någon mer Floristik nu. Dessutom är detta min sista praktik! Huuuah. Wish me luck!

Nu ska jag äta lite frukost och sätta igång med städ- & packandet.
Glad alla hjärtans dag allihopa!

SKRIVET: 2009-02-10, kl 21:20:42 | PUBLICERAT I: Övrigt

Tidig morgon kräver tidig kväll

Imorgon går bussen mot Stockholm. Hela klassen drar iväg på lite äventyr. På schemat står studiebesök i några butiker, hos grossister och något slott. Jag hoppas och vill tro att det blir kul och att vädret kan bli som i går. Massa sol och blå himmel! Det enda som tar emot lite är att bussen rullar iväg redan klockan sju på morgonen. Tur att man bor så nära!

Så, nu ska jag fixa lite mackor till frukosten som äts på bussen imorgon och sen blir det tidig läggdags. Är redan trött som det är, så det ska bli skönt att sova :)

By the way så är det bara tre dagar kvar tills vi får lov! Det ska bli skönt. Jag kommer sakna norrköping och vännerna i och med att vi går ut på tre veckors APU direkt efter lovet, men tänk så glad man kommer bli att se alla igen när de totalt fyra veckorna är slut. Det ska bli riktigt mysigt och roligt att ha APU:n i Örebro! Jag ska bo hos min syster med familj och vara i en butik som ligger några kilometer därifrån. Dessutom så ska jag hinna fylla 19 innan jag kommer tillbaka till Norrköpng. Det ni! Fast det är kanske inte någon vidare speciell ålder att fylla, men man är ju ett år närmare 20 ;)

Nej nu somnar jag snart sittandes.
God natt allihopa!

SKRIVET: 2009-02-09, kl 21:03:37 | PUBLICERAT I: Övrigt

Bort med stödhjulen och Ut med vingarna!

Idag, kära vänner och läsare, kom jag till insikt med skrämmande, spännande och rolig fakta. Klockan halv tre på eftermiddagen avslutade jag mitt livs sista Floristiklektion......



...... den tål att sugas på!



Kan du fatta??
Jag kan i princip nu kalla mig för Florist. Jag ska inte ha några fler lektioner i ämnet. Jag är färdig. Resten av inlärningen som kan krävas för vidare arbete får lov att ske just under arbetets gång. Läskigt!

När vi insåg det idag på lektionen (som igentligen inte var en riktig lektion heller, utan bara information och städning inför lovet) så blev det som någon slags revy för mina ögon innehållandes en rad minnen, glada som sorgsna, från de tre helt fantastiska, underbara, utvecklande, lärorika och lyckade åren här på Florist och framför allt på Elevhemmet. Detta har verkligen varit något som jag kommer att se tillbaka på med extrem glädje under resten av mitt liv. Så tack alla ni som har förgyllt mitt liv på va sett under dessa år! <3

Nåja, det är kanske lite tidigt för sånt här. Det är ju faktiskt lite mer än fyra månader kvar. Fort kommer det gå, men jag kan lova er att jag ska njuta av den tiden och göra den riktigt minnesvärd!

Nu ska jag plugga lite till och sedan blir det sovdags för en trött Elin.
God natt allihopa där ute, vi hörs kanske imorgon :)

SKRIVET: 2009-02-08, kl 18:08:22 | PUBLICERAT I: Övrigt

Bilder från utställningen!

            

         

    

SKRIVET: 2009-02-08, kl 00:20:26 | PUBLICERAT I: Övrigt

Premiär!

Idag var det premiär på flera håll, men jag tänkte bara nämna det ena för tillfället. Ni har kanske inte missat våran utställning, eller va? ;) Jo så idag var det premiär! (Bilder kommer förhoppningsvis imorgon) Vi fyra i projektgruppen som bor på elevhemmet möttes strax efter halv nio imorse och bar in det sista i Linas bil som skulle ta oss till Lindens köpcentrum. Jag och Karin var "uppklädda" i likadana gråa tröjor och leggins medans Lina och Carro kom vankandes i mjukisbyxor. Det kändes lite surt måste jag ju säga, men med tanke på vad som väntade mig och Karin så kände jag mig ändå otroligt pigg och peppad.

Bilen parkerades och vi greppade vad vi kunde och gick in i den knappt öppnade gallerian. Butikernas galler var nerdragna och i passagen där våran utställning skulle befinna sig stod våra lånade fotoväggar så snällt och väntade på oss. Det var en härlig och mysig kännsla på något sätt. Här stod vi, fem sistaårs elever på gymnasiet (My anslöt också när vi kom dit) mitt i centrum i en på sätt och vis ännu oöppnad galleria, på norrköpings bästa utställningsplats med tanke på den konstanta strömmen av folk, och skulle visa upp vårat skolarbete.

Efter lite diskussioner och resonemang hit och dit fick vi till en bra placering av väggarna och ganska precis fem i tio, när affärerna öppnar, var vi färdiga med bilderna, godisskålarna var fyllda och röstlapparna låg redo för våran första bedömning. Lina och de andra gav sig av för att återkomma vid halv två tiden då vi skulle byta pass medans jag och Karin högg tag i de första besökarna. Sedan gick det fort! Lite småsega stunder är klart att det blir, men aldrig något långvarigt. Godisskålarna fylldes flitigt på tills vi insåg att vi nog borde spara lite på ressurserna till morgondagen, röstlapparna gick åt som smör i solsken och skratten klingade tätt. Det var riktigt, riktigt roligt! Man har ju inte vågat hoppas för mycket, men vi fick verkligen mycket possitiv respons! "Gu va roligt", "Vilken annorlunda grej, det var ju kul", "Vilken kul ide med röstningen", "Ja men då måste jag ju rösta" Var några av de kommentarer vi fick när vi förklarade vad vi kom ifrån och vad vi höll på med. Många frågade om hur det är med jobb efter studenten och vi fick även höra en och annan historia om Indianer, fördelen med att vara handikappad och annat spännande av pratglada besökare. Kristina från elevhemmet kikade förbi en sväng, likaså några florister som vi fått göra reklam hos, och Ola dök upp med föräldrar en sväng precis när vi skulle gå. Åldern på besökarna var faktiskt mycket varierande och det förvånade mig att pensionärerna nästan tog större nävar ur godisskålarna än småbarnen. Är man vuxen och bestämmer själv så är man! haha. Men som sagt - Riktigt roligt!!

Kvällen spenderas hemma hos Mamma i Motala och imorgon åker jag in till Norrköping city igen för att hoppa på mitt pass vid tvåtiden. KOM OCH TITTA! :D Vi håller på ända till stängningsdags och om du röstar har du ju chansen att få hem din favoritbild!

Nu är klockan mycket och Elin är trött.
God natt allihopa - vilka ni trogna läsare nu än är! =)
Hoppas att vi ses i Linden imorgon!

SKRIVET: 2009-02-06, kl 14:08:17 | PUBLICERAT I: Övrigt

Andra gången gillt?



Jajjemän. Jag och Karin var en sväng på stan nu vid lunch för att dela ut lite reklam inför fotoutställningen som är nu i helgen i Linden. Efter lite glada "pratstunder" med nyfikna människor och även lite avslag så gick vi en snabbrunda in på Glitter, kikade på vår utställningsplats och försökte greppa känslan, och så plötsligt slog det mig... Det kanske är dags att fixa de där hålen i öronen som jag har väntat på att ta om i över fyra år nu. Varje vinter sedan de första hålen växte igen har jag sagt att jag skulle ta nya. Men ni vet ju hur det blir med sånt. Men nu är det "snart" dags för bal och hela tjohejsan. Så det är liksom sista chansen nu innan det blir vår och sommar igen. Trots att vädret kanske inte riktigt verkar vara inne i de tankarna just nu. Så vi gick in hos en frisör i stan och frågade vad det kostade och tio minuter senare betalade jag och gick därifrån med lite bling bling i örsnibbarna. Så nu är det bara att se till att hålla ordning på detta lite bättre än jag gjorde sist. Det ska nog bli bra.


För tillfället sitter jag och väntar på att Karin ska piggna till. Hon har tagit en powernap i min säng, sötan, och sen har hon lovat att följa med ner till skolan och göra klart lite grejer inför imorgon. När det är fixat blir det städning i nummer 208 och 217 för heeela slanten, vilket skall belönas med lite dipp, nyttigheter  och filmmys till kvällen. Det du :)

SKRIVET: 2009-02-04, kl 14:22:55 | PUBLICERAT I: Övrigt

Karin är mys!

Imorse strax innan klockan började ringa så ringde det en annan slags signal. Det var Karin som var nyfiken på vad som skett under natten, om jag hade hört något mer från syrran. Men efter att jag medelat att jag då inte visste mer än igårnatt när jag var inne hos henne så frågade jag (fortfarande lite smått sovandes) om hon inte ville komma och väcka mig. Prata lite med mig så att man piggnar till lite behagligare än av klockan. Det enda problemet var att jag då var tvungen att stiga upp och låsa upp dörren, vilket skulle göra att jag vaknade ändå, typ... Så hon sa åt mig att gå upp fort som tusan och bara låsa upp, sen lägga mig igen och låtsas som att jag legat där hela tiden. Sagt och gjort.

Det dröjde sen en ganska bra stund innan dörren sakta öppnades, jag hade börjat undra när hon tänkte komma igentligen. Jag hade hunnit klarna till lite i huvudet också och börjat inträda verkligheten istället för den där underliga drömmen jag haft. Sakta kom karin in i rummet från hallen, och gud så glad jag blev när jag såg henne. I händerna hade hon en bricka med några mackor och två glas Oboy! :D Mysigt! Frukost på sängen är det inte varje dag man får. Tyvärr så har jag inga bilder, dem har Karin än, men det kanske kommer upp någon när jag får fatt i dem. Sedan gick vi in till henne och kollade på Micke och Molle 2 ^^ Eller, det var nog mest jag som kollade? Tyckte att du hängde lite tungt där på min axel Karin?

Tack i alla fall! Du är allt bra du :) <3

SKRIVET: 2009-02-04, kl 13:56:08 | PUBLICERAT I: Övrigt

Som en mental förberedelse!?

Det har inte sjunkigt riktigt än. Det ligger där på ytan och skvalpar och gör mig aldeles glad. Men jag förstår inte! :D

Jag hade ätit, tagit en dusch och låg i sängen med morgonrock och handuksturban och tittade på en dansk serie eller vad det var. Det var i alla fall ett läkarpar som volonterade nere i Sydafrika. Killen var ute i någon by mitt på de orangea slätterna och pratade med invånarna om olika sjukdomar. Plötsligt börjar en kvinna föda och han får ju då rusa till hjälp. Självklart fördes mina tankar till min kära syster som i vilken stund som helst kunde ligga i samma situation, fast på ett sterilt sjukhus såklart. Helt plötsligt, klockan var ändå ganska mycket, så piper det till i telefonen och jag får ett sms. Tänkte att det var ifrån Karin eller någon här på hemmet, och att om det var viktigt skulle det ringa också, så jag skyndade inte direkt för att läsa sms:et. Men efter en stund, när det var paus på TV:n så satte jag mig upp och tog telefonen till mig.

Nytt medelande från
Syrran

"Hej sis. Vi är på
förlossningen nu. vattnet
gick för ung en timme sen.
vi får se om det blir barn
nu eller om vi får åka hem
och vänta lite till på
värkar? puss"





Jag tror att jag skulle kunnat mäta avståndet mellan mina örsnibbar med hjälp av mungiporna. Äntligen! Jag svarade på sms:et och rusade in till Eira, Karin och Carro. Trött som en sengångare var jag, men denna natten kände jag att jag skulle ha svårt att somna!

Dock blev det inte så. Efter att ha pratat av mig och fått träningsvärk i kinderna gick jag och la mig, och då tog det inte många minuter innan jag somnade kan jag lova. En underlig dröm hade jag dock, som jag nog inte delar med mig av här och nu. Men den utspelade sig delvis på sjukhuset i alla fall...

Tänk. Mamma, Pappa och lillasyster ska snart bli Mormor, Morfar och Moster!! :D
I stunden kan jag också medela att värkar har satt igång för några timmar sedan och min kära syster kämpar tappert! Jag håller alla mina tummar för att allt ska gå bra och att jag eventuellt får åka och träffa det lilla pyret på Söndag.
Wiiiiiiihhhhhhiiiiiiiiiiii!!!!! :D :D :D :D :D

SKRIVET: 2009-02-03, kl 19:43:09 | PUBLICERAT I: Övrigt

Full fart!

Idag har det verkligen gått i ett! Tog varje möjlig stund på morgonen och fördmiddagen till att göra klart det där attans fördjupningsarbetet och sen bar det av till lektionen för att skriva provet också. Arbetet höll mig vaken längre än jag vill erkänna igår kväll/natt...morgon. Provet vågar jag inte fundera så mycket över hur det gick. De flesta rader var fyllda, men det är ju kvalitet som gäller och inte kvantitet. Det får visa sig hur det gick om en vecka när vi får tillbaks det. Då är det också dags för den muntliga presentationen. Lite smått nervöst faktiskt. Jag har bestämt mig för att jag SKA ha ett riktigt bra betyg i den här kursen, så det vill till att detta blir bra. Efter att provet var avklarat så åkte jag hem, bytte om och packade väskan för att möta karin på Friskis strax efter fyra. Där blev vi kvar i någon timme bland roddarna och löpbanden. Sedan tog vi ett varv på ica innan bussen tog oss hem, och här sitter jag nu. Klockan är tjugo i åtta och jag ska börja laga mig lite mat tänkte jag. Har varit hungrig i princip hela dagen.

Nej, jag kanske ska slänga iväg arbetet till läraren också innan det blir allt för sent.
Imorgon hoppas jag att tempot blir lite lugnare så att man får ta igen sig lite. Dock känns det ganska skönt såhär när man kommer hem efter att ha varit i farten hela dagen, och riktgit gott med mat ska det bli! Kan inte tänka på annat!

Vi hörs imorgon
Puss & Kram

SKRIVET: 2009-02-02, kl 12:50:16 | PUBLICERAT I: Övrigt

Jag blir så glaaaaad!



UT med er!! Allihopa, på en gång!
Det är helt underbart väder idag!
Om du var ute i morse så kan jag medela att det inte är alls lika kallt nu.
Det är jätteskönt!!

Energin bara spritter i mig!
Jag älskar verkligen solen!
:D

Snart blir det förhoppningsvis en liten promenix med Karin innan jag sätter mig och gör klar det där arbetet.
Men ut och njut av solen nu så hörs vi senare :)

Tjing!

SKRIVET: 2009-02-01, kl 17:05:07 | PUBLICERAT I: Övrigt

Phuu...



Ett himla trasslande och pysslande kan jag lova. Mycket siffror och dokument att hålla ordning på. Funderar ibland över om det här betyget verkligen är värt allt jobb, och varje gång kommer jag fram till att JA - det är det! Det får vara nog på ihopslängda och sena inlämningar nu. Det här är ett ämne som intresserar mig och jag insåg för några dagar sedan att jag har lite mera jobb framför mig för att nå mina mål än vad jag trott. Så nu jäklar! Lika bra att börja på en gång.

Får väl ta fram de där minimorötterna och knapra lite på snart. Börjar få överskotsenergi också av att bara sitta stilla.

Keeping it up...!

SKRIVET: 2009-02-01, kl 13:43:31 | PUBLICERAT I: Övrigt

Ny dag nya tag

Ni vet vart ni hittar mig. På samma plats som för 24 timmar sedan (för att undvika missförstånd så har jag ju självklart sovit ca 12 timmar melllan detta) och här lär jag bli de närmsta tio timmarna också. Jag saknar fortfarande två personers svar för att kunna göra mitt arbete helt klart. Men jag får väl ragga upp någon annan som vill svara snart, detta är näst sista dagen jag har på mig att få klart det här. Men det kommer blir bra, när det är klart, det tror jag allt :)

Önska mig lycka till =)
Ut och njut av de få solstrålar som kikar fram idag också, härligt!
Tjing!


PS.
Jag fick syn på en hemsida där de säljer designade tapeter och där man kan beställa sin personliga tapet. Kul! Det fanns hur mycket roliga tapeter som helst, och bilder på referensjobb som de gjort tidigare. T.ex hos MQ. Så kika in på www.yourwallpaper.se!

Tänk att ha den här tapeten i rummet! Sjukt snygg och härlig. Skulle jag inte tacka nej till.



eller någon av de här...




Lite andra exempel...
   


Nu ska jag dra igång med pluggeriet...
Tjingeling!