SKRIVET: 2009-10-29, kl 16:40:11 | PUBLICERAT I: Övrigt

Love

Sitter och pluggar engelska och stöter på en hel del kloka ord i boken.

Love is an
irresistible
desire to be
irresistibly
desired

by Robert Frost

SKRIVET: 2009-10-29, kl 15:16:21 | PUBLICERAT I: Övrigt

Hallå, det visste jag väl redan!

SKRIVET: 2009-10-28, kl 23:44:15 | PUBLICERAT I: Övrigt

ditt och datt

Tjolahopp! Jag är på grymt party humör idag/kväll och längtar som tusan till Norrköping nästa helg. Pratade just med Karin i telefon vilket inte direkt dämpade min längtan heller. Vi har nu bestämt att det blir en tripp till Världens bar på Fredagen när jag har anlänt, sedan på Lördagen blir det Dehli och Hugos. Alltså detta kan ju bara bli suuuuper!

Idag gick jag upp hyfsat tidigt faktiskt, pluggade någon timma, slappade lite och åkte in till stan. Gick en farlig runda inne på nyöppnade Vero Moda och kom ut ett par hundra lappar fattigare. Sedan tog jag bussen till farmor vilket var allt för länge sedan. Vi fikade, kollade på god morgon sverige (repris), förkväll och sedan pratade vi jobb och hade det trevligt. Tack farmor :)

Nu ska jag, för hundraelfte gången, försöka flytta de där jäkla kläderna från kartongen bakom dörren till den riktiga garderoben och gå och lägga mig. Imorgon hämtas jag klockan 11 av pappsen för att övningsköra en runda. Det ser vi fram emot! Sen hem och pluggpluggpluggplugga för att på kvällen åka ner till stan där det är kvällsöppet och en massa rea - roligt men farligt! Jag ska också försöka få tag på en snubbe på banken så att jag kan fixa internetbank - behövligt i allra största grad!

Ser fram emot helgen också då Krister dyker upp på Fredag eller Lördag och stannar några dagar, trots att jag jobbar. Det ska bli myyys :) <3

Garderoben var det ja...

SKRIVET: 2009-10-27, kl 19:41:52 | PUBLICERAT I: Övrigt

Filmmys ikväll igen

Äntligen klar med Svenskan! :D
Nu blir det Chocolat och choklad ^^

            

SKRIVET: 2009-10-27, kl 17:51:58 | PUBLICERAT I: Övrigt

Nu får det snart räcka



Snart får det fasen räcka. Det här går verkligen trögt. Jag blir ganska nöjd med det jag skriver, men tar år och dar innan jag vet vad jag ska skriva. Inte bara själva formuleringen utan bara innehållet. Så nu kör jag en sista kraftänsträngnin och försöker klämma in någon punkt till och en källförteckning, sen får det vara klart!

Onsdag och Torsdag blir det en bokrecension av Twilight på engelska, Yihoo! (ironi...) Men det är bara att köra på så att det blir gjort, är så gött då :)

Tjingeling!

SKRIVET: 2009-10-26, kl 15:46:41 | PUBLICERAT I: Övrigt

Den inbillade sjuke

Jag ska ta upp flera saker som jag kommer och tänka på när jag läser pjäsen, och längre än såhär har jag inte kommit (endast det sista stycket som tar upp en tanke), bortsett från den korta faktan om klassicismen och Molière själv, som har skrivit "Den inbillade sjuke". Japp, jag vet vad jag gör idag!

"Denna pjäs är en satir där Molière, med hjälp av en hypokondrisk karaktär i huvudrollen, driver villt och ironiskt med 1600-talets läkarskrå. Just detta, och att han skriver efter de strikta reglerna om tid, handling och rum, anser jag gör pjäsen typisk för sin tid. Den utspelar sig under ett fåtal dagar innanför väggarna hemma hos en vanlig familj i Frankrike och handlar i korthet om hypokondrikern Argan och de konflikter som uppstår kring hans envist inbillade sjukdomar och bestämdhet att dottern skall giftas bort med en läkare eller gå i kloster. Han litar blint på sin frus kärlek och omsorg till honom medans hon planerar att komma över hela hans förmögenhet tillsammans med sin älskare. Budskapet är väldigt tydligt. Molière ville nå ut med sanningen att den tidens läkarkonst inte var mer komplex än att man skulle prata flytande latin och kunna alla sjukdomars namn.

Argans blåögda förtroende för läkarna får mig att tänka på hur vi blir lurade på liknande sätt idag, hur vi litar blint på någon i vit rock, försäljare med någon slags logga på kläderna och reklam av alla dess slag. Jag tänker också på dagens alla hälsokurer, dieter och piller som ska göra oss smalare, piggare, fria från ångest och värk m.m. Det är så mycket i media idag som talar om för oss vad vi ska göra, hur vi ska göra det och vem som ska hjälpa oss. Allt detta för att tjäna pengar, precis som de läkare Molière kritiserar i den här pjäsen."

SKRIVET: 2009-10-25, kl 18:14:49 | PUBLICERAT I: Övrigt

Morgonen

Den är i och för sig slut för ganska länge sedan, men det har verkligen inte hänt något efter det. Jag har bara legat i soffan och degat, zappat och kollat runt lite på nätet. Känner mig sjukt slö och hoppas verkligen att energin är på topp imorgon igen för då har jag en hel del skoljobb att göra. Jag skulle egentligen jobbat idag, men det blev ändrat när frukosten var avklarad. Jag skulle slå in mina mackor till jobbet och hela köksbänken var full med frukostbestyr, så jag skulle känna efter att spisplattan var kall så att jag kunde hålla till där. Tjaa, mamma hade kokat tevatten några minuter innan och jag var totalt oförsiktig och hade inte en tanke på att den faktiskt kunde vara använd. Jag fick ur mig ett förbannat kraftigt "FAAAAN!!!" och mamma bokstavligen flög upp ur stolen (trots allt väldigt lugn i rösten) och jag ställde mig vid kranen och spolade kallvaten. Nu syns det som tur är bara några små blåsor och det stramar lite. Annars är jag nog fit for fight igen, eller nåt.

Nu ska jag väl bara fortsätta att slappa i soffan, kanske äta något och kolla på Top Model.
Tjing!

SKRIVET: 2009-10-24, kl 21:30:06 | PUBLICERAT I: Övrigt

Kvällen

Nu ska jag städa undan lite i köket efter kvällens nostalgiska matlagning; köttbullar & makaroner. Det kändes nästan som att vara på elevhemmet när jag satte mig med maten i en djup talrik framför tv:n. Ska bli såå kul att komma dit nästnästa helg och fira Eira.
Dags att rusa! Snart börjar Little miss Sunshine på fyran som jag tänkte se :)
Go' natt

SKRIVET: 2009-10-23, kl 19:52:24 | PUBLICERAT I: Övrigt

Charmtroll

Jag och mamma åkte till Örebro för någon månad sedan lagom kring den
här killens åtta månaders dag. Här sitter han i mosters knä och är såå lycklig
över sin nya mössa som han fick av (sin) mormor. Sötunge! <3
Om inte annat så ses vi igen på Julafton och då är det nog inte långt ifrån
att han springer (njaa, vaggar kanske) runt julgranen på egen hand, eller... fötter.



SKRIVET: 2009-10-23, kl 09:35:59 | PUBLICERAT I: Övrigt

Of to work then

Då var man inskriven på körskolan! Fick en tjock, blå plastmapp med en massa böcker, häften och informationslappar och betalningen skulle man bara göra så fort som möjligt till deras inbetalningskonto. Den 9:e November börjar Teorilektion 1, så från och med då och fem måndagar framåt är det körskolan som gäller vid fem tiden. Man kan hoppa in nu på måndag om man vill och börja med lektion nummer 5, men det känns faktiskt lite konstigt att börja läsa teori om motorvägskörning när jag fortfarande sitter kvar på parkeringarna och får motorstopp lite då och då... Då väntar jag nog hellre och kör allt från början. Imorgon är det dags för övningskörningstur nummer 3, wehoo! Sakta men säkert går det, ganska bokstavligt, än så länge. Hehe.

Snart blir jag hämtad av chefen som ska köra mig till jobbet. Det blir en molnig, kall och ensam dag ute på hagebyhöga idag tror jag. Det är visserligen löning idag för många, men jag tror inte att man ger sig ut frivilligt i det här vädret. Jag har tagit med mig lite skolböcker ifall det blir allt för tråkigt och har pratat med kollegan igår lite om vad som behöver göras på stället. Lördag och Söndag jobbar vi alla tre, det ser jag ju mera fram emot måste jag säga, och sen är jag ledig igen fram tills nästa Fredag. Så dethär ska nog gå måtligt smärtfritt att genomföra om man blickar framåt och klär på sig riktigt varma kläder!

Dags att packa ner matlådan, ha en toppen Fredag!


SKRIVET: 2009-10-22, kl 12:22:04 | PUBLICERAT I: Övrigt

Skola, Jobb och Körkort

Jaha, då var det bara två veckor kvar på Engelska B och om några veckor har halva Svenska kursen reda gått! Herregud, jag tog ju nyss studenten och flyttade hem och visste inte riktigt hur det skulle bli med komvux och allt. Så sa det swoush och så var man halvvägs! Frågan är om jag ska börja om med Filosofin efter jul som jag hade tänkt, eller om jag ska koncentrera mig på Svenskan och rapportskrivningen och kanske försöka jobba lite mera. Jag vill gärna läsa Filosofi, men det var en ganska tung kurs och det går ju faktiskt att göra senare. Jag vet inte riktigt vad som hände efter att jag skickade ett mail till studievägledaren på komvux om att jag ville börja om med Filosofin efter jul istället. Jag vet bara att hon vidarebefodrade mailet till "nya antagningen", vad nu det är, och att kursen försvann på mitt elevrum på distans skolans hemsida. Jag kanske ska ta och kontakta dem, när jag har bestämt mig...

Idag ska jag försöka skriva klart två inlämningsuppgifter i Svenskan och läsa lite i Twiligt, utan att somna! Jag måste också få tag i chefen och fixa skjuts till jobbet imorgon och lite senare ringa pappa och höra om han vill/kan skjutsa mig till körskolan så att jag kan skriva in mig och han sedan följa med hem hit och planera med mamma hur de ska turas om att skjutsa mig till jobbet fram till årsskiftet. Jag längtar verkligen tills jag får eget körkort! Först måste jag ringa till körskolan och kolla om man ska betala på en gång och om det är några speciella papper eller uppgifter jag måste ha med mig. Men de öppnar inte förens klockan två, så fram tills dess ska jag plugga gärnet med Svenskan!



Tjingeling!



SKRIVET: 2009-10-21, kl 20:29:09 | PUBLICERAT I: Övrigt

Vem Fler??

Sitter och kollar lite halvt på Bonde söker fru. Är det bara jag som har blivit skadad av de åtskilliga uppmaningar från min lärare i Svenska B om hur man använder korrekt svenska, eller låter det heeelt feeel?? Linda Isaksson frågar gång på gång "vem fler" bönderna vill bjuda in till sin gård... Jaja, haha, en liten parentes såhär på Onsdagskvällen.

SKRIVET: 2009-10-21, kl 18:03:19 | PUBLICERAT I: Övrigt

Soffdag

Shoppingturen i Måndags gick heelt okej. Jag måste väl erkänna att jag faktiskt spenderade lite utöver min budget. Ett fåtal impulsköp, resten var sådant jag planerat att köpa. Men det är väldigt sällan jag ångrar impulsköp och även den här gången tycker jag att jag fick tag i riktigt bra grejer. Självklart hade det passat bättre att köpa dem när plånboken inte var så tunn, men jag jobbar ju och tjänar pengar och jag gör ju faktiskt ett medvetena val när jag spenderar dem, impuls som planerat. Det är ju inte så att jag ligger i diket totalt.

Jag köpte i alla fall två linnen på gina som funkar likväl till party som till vardags. Det ena tror jag skulle vara skitsnyggt under en kavaj eller liknande, men Hanna tyckte att jag bara skulle ha linnet. Jag känner mig så naken i endast tights och linne. Dessutom äger jag inga passande skor med klack (bara sommriga, silvriga balskor), så då känns det lite tunt. Men som sagt, plånboken får nog ha lite mera att säga till om nu, så det blir nog inga flera inköp. Jag köpte också en tun, långärmad boleroliknande kofta, så jag har nog min outfit klar :)  Inget superspeciellt, men huvudsaken är ju att man känner sig snygg, bekväm och har ROLIGT, och det kommer jag deffenitivt att ha! Det är ju inte varje dag lillplutten fyller 18 inte! Nu för tiden är det ju tyvärr inte heller varje dag man träffar vännerna från Norrköping, så det här ska bli riktigt roligt!

Vilket linne tycker du att jag ska ha?
De är inte riktigt lika slappa nertill som de ser ut på dockorna.
Till blir det svarta vanliga strumpbyxor, örhängena som syns på
profilbilden, ett gäng silver/svarta armband, svarta låga boots
och eventuellt lockigt hår. Det känns naket!


Idag har jag haft en riktig slödag. Jag har fått en hel del gjort men ändå haft det sådär gött. Gick upp tidigt, klädde mig i mjukis och skippade sminket, åt en låååång och ordentlig frukost och sedan gick jag till tandläkaren i tid klockan nio men fick vänta 25 minuter innan jag blev inkallad. Sedan gick jag hem med halva ansiktet bedövat och satte mig i soffann med Twiligtht boken som jag läser i min engelska B kurs, somnade efter ett kapitell, blev väkt av att mamma kom hem på lunch runt tolv tiden och vaknade inte till ordentligt förens klockan var två. Då blev det mat, kladdkaka och sedan dess har jag suttit i soffan med resterna från gårdagens Ben & Jerry's och läst lite svenska och börjat skriva på ett arbete som jag i skrivande stund har tagit ett litet avbrott från.

Nu ska jag fortsätta min slökväll med plugg och sen se om jag får tag på min goding som sa att han hade en överraskning att visa mig idag. Undrar vad det kan vara!
Ha det bra! :)

SKRIVET: 2009-10-19, kl 14:24:38 | PUBLICERAT I: Övrigt

Shoppingcoach

I senaste laget, som vanligt, håller jag nu på att göra mig klar inför besöket av min personliga shoppingcoach! Hanna kommer hit och ska hjälpa mig kolla igenom garderoben efter möjliga kandidater att bära när jag drar till Norrköping och firar Eiras 18. Hittar vi inget här drar vi ner och söker igenom stadens utbud. Jag har ju inte varit ute på hela sommaren (sen studenten!) så partykläder är det inte direkt gott om i min garderob. Lite mat och massa prat ska vi nog hinna med på stan också, men nu hinner jag inte sitta här längre.
Trevlig Måndag på  er!

SKRIVET: 2009-10-18, kl 20:49:20 | PUBLICERAT I: Övrigt

Söndagkväll med känsla av Fredagkväll och framtidsfunderingar

Söndagkväll. För några månader sedan var söndagkvällen de sista timmarna av frihet och en gnutta ångest innan skolveckan började igen. Ikväll väntar jag i trötthet ut de sista timmarna av en arbetshelg och ser fram emot de fyra kommande lediga dagarna innan det är dags igen. Jag måste säga att jag trivs bra med situationen. Jag pluggar och jobbar alldeles lagom för att dra in mina egna pengar och hålla mig lagom sysselsatt. Jag uppskattar de lediga dagarna lika mycket som jobbdagarna och hinner med alla små utflykter till Karlskoga, Örebro och Norrköping som jag vill.

Jag minns en eller två veckor i sommras då jag verkligen inte hade ett jota att göra, bara låg hemma på soffan och gick runt osminkad i mjukskläder hela dagarna. I någon vecka kanske det kan vara skönt och man önskar att man alltid kunde ha det så, men det håller ju inte i längden riktigt, så jag är fruktansvärt glad och tacksam att jag inte fastnade i det. Ja, jag har det gött må' jag säga.

Därför har jag börjat fundera lite på vad jag egentligen ska göra när komvux är klart och jobbet är planerat att ta slut, för att slippa hamna i en såndär tid när man bara sover och äter i princip. Psykolog har jag lagt ner. Inte psykologi, men just psykolog. Det känns för tungt. Jag har däremot hittat ett allternativ som jag tror starkt på och även funderat lite på tidigare; lärare! Lärarprogrammen på universitetet är uppdelade i olika ingångsinriktningar som Naturvetenskap, Biologi, Svenska, Musik osv. Jag tror att inriktningen Samhällskunskap skulle kunna vara passande för mig. Exakt vad man måste läsa och vad man kan välja osv vet jag inte riktigt, men därigenom borde man ju också kunna bli lärare i tex psykologi och religion. Jaa, det här ska undersökas och funderas mera på i alla fall. Sen är ju frågan vilken ålder man ska inrikta sig på. Psykologi finns väl bara på gymnasiet om jag inte helt missat det på högstadiet, och det vill jag ju hemskt gärna undervisa i, i så fall, men mindre barn är ju härliga de med... Vad tycker du?

Klockan är fortfarande bara barnet. Det känns som att jag suttit här i miljoner timmar och att klockan är långt över tolv! Men klockan nio måste väl ändå vara godkänd tid att gå och lägga sig! Så får det bli.
Natti natt :)

SKRIVET: 2009-10-15, kl 15:57:40 | PUBLICERAT I: Övrigt

Phu..

Jodå, det där gick väl bra. Ett VG blev det och med tanke på min märkbart nervösa röst är jag mycket nöjd med det betyget. Hon hade inte mycket att kommentera mer än mitt uttal på det engelska ordet dela som jag fick att låta som stol... hur f*n uttalar man den skillnaden?? Annars var det bra sa hon, intressant, och over all låg jag ungefär på VG för tillfället, och om jag gjorde mycket bra ifrån mig på de tre återstående uppgifterna hade jag god chans på ett MVG. Go Elin! Nu blir det lite mera engelska, sen ska jag packa upp väskan från dagarna med krister och sen blir det lite mera plugg...

SKRIVET: 2009-10-15, kl 15:17:05 | PUBLICERAT I: Övrigt

I have a dream

Jag ska snart ringa till min Engelska lärare för att ha ett muntligt samtal på engelska. Som förberedelse har jag lyssnat på Martin Luther Kings tal "I have a dream", och där har du ämnet för samtalet. Vi ska dels prata om det, och dels om mina drömmar och mål, hur jag ska nå dem eller om jag kanske redan uppfyllt något mål i livet. Det ska bli spännande. Jag har aldrig pratat med min lärare, bara mailat in ett fåtal uppgifter som jag fått minimalt med respons på, och det som känns "jobbigast" (jag är trots allt ganska lugn, än så länge) är att jag på en gång måste starta samtalet på engelska. Hon är väl van och kommer självklart inte tycka att det är några konstigheter, men jag som inte känner henne och inte pratat engelska på säkert ett år (bortsett från förra veckan då det kom en leverans till jobbet från holland...) tycker ju att det känns lite konstigt. Men sånt där brukar ju ge sig efter en stund, så det ska väl gå bra. Dessutom ska vi prata om hur det går för mig med kursen, hur jag ligger till och lite sådär. Så det är väl bara att hålla tummarna för att hon är van med sena inlämnningar och hoppas att mitt "vocabulary" är bra trots att jag inte jobbat så mycket med de mindre uppgifterna varje vecka som jag kanske borde.

Dåså, pausen får vara slut nu, dags att förbereda sig och börja hänga i telefonen tills hon svarar.
Wish me luck!



"I have a dream. So I say to you my friends, that even thou we must
face the difficulties of today and tomorrow, I  still have a dream..."

"I have a dream that one day, on the red hills of Georgia, sons of former
slaves and sons of former slave owners will be able to sit down together
at the table of brotherhood."

"I have a dream, that my four little children will live in a nation where
they will not be judged by the color of theire skin but by the content of
theire caracter."

Martin Luther King, 1963

SKRIVET: 2009-10-09, kl 19:06:10 | PUBLICERAT I: Övrigt

Ledighet och födelsedag

Äntligen hemkommen efter en iskall dag på jobbet! Jag borde snarast byta om till mjukiskläder och dubbla sockar för att få upp värmen lite. Ikväll är det lite smått som ska fixas med innan det blir dags för sängen (jag är trött som aldrig förr!). Bland annat ska det packas för fem dagar i Karlskoga hos Krister. Där väntas födelsedagsfirande av mannen min som fyller 22 på Tisdag. Födelsedagsplanerna tänker jag inte avslöja här, än, men jag hoppas och tror verkligen att vi kommer få några riktigt mysiga dagar tillsammans. Lite plugg står också på schemat under karlskoga vistelsen, tyvärr, men det måste göras och jag ska nog akta mig för att klaga :)
Dags att sätta igång då! Önska mig lycka till, och ha en toppen helg allihopa!

Mannen min!

SKRIVET: 2009-10-06, kl 17:50:00 | PUBLICERAT I: Övrigt

Äntligen!

Om mindre än en timme är det troligtvis så att Elin för första gången sitter bakom ratten som övningskörare, äntligen!! Efter att i princip alla mina vänner och bekanta, både jämngammla och yngre "redan" har fått sina körkort är det äntligen min tur att sätta igång. Idag blir det väl bara att gå igenom lite inställningar i bilen, känna lite på pedalerna och vrida på ratten, men jag ser mycket fram emot det :) Så hjälp mig nu att hålla tummarna för att det inte blir mörkt nu innan jag hinner ut och att regnet håller sig kvar i molnen ett tag till!

Tjing

SKRIVET: 2009-10-06, kl 15:44:50 | PUBLICERAT I: Övrigt

Mitt hem

Tänkte lägga upp lite bilder på de möbler jag har gjort i ordning i sommar och på rummet som sakta men säkert tar form. Visst saknar jag mitt rum, mitt hem, i Norrköping ibland, men "hemmakänslan" börjar infinna sig riktigt ordentligt här nu och jag stortrivs i mitt rum och längtar tills det blir lite mera färdigt så som jag vill ha det.
Enjoy!

(klicka för förstoring)


  
Alla tre möblerna, endast slipade.
Stolen och pidestalen köpte jag på återvinningen för en mycket billig penning. Pidestalen kostade 20 kr och stolen gav jag en hundralapp för! Bordet har jag fått av mamma som i sin tur fick det av sin farfar om jag inte minns helt fel. Det har funnits hemma så länge jag kan minnas. 


 
Några strykningar kvar, men lite färg kan göra underverk även för "fulfuru"!



Stolen blev tyvärr inte mera ompysslad än såhär. Den får står och vänta på balkongen tills det blir målarväder igen. Jag tänkte måla den svart och försöka hitta en rund, vit stolsdyna, lite halvtjock sådär med några knappar i. Den kommer passa fin fint till skrivbordet när den väl blir klar :)


 

Bordet måste jag säga att jag blev mäkta nöjd med, superglad att den lilla stjärnan som syntes på bordsskivan fortfarande går att urskilja också. Det har fått sin plats i rummet men väntar på sälskap från en soffa för att få kalla sig för soffbord. Än så länge ser det lite halvt missplacerat ut, men var sak har sin tid och vise versa...



Taskig bildkvalitet, men det här skrivbordet hittade jag på loppis för dryga tusenlappen. (Jag har inte målat det själv) Enkelt, rent, en ordentlig möble, lagom slitet och grymt snyggt, i rätt miljö. (Tänk om det kunde hålla sig såhär städat hela tiden också, suck...) Efter IKEA trippen sitter det också två svarta lack hyllor på väggen ovanför, därav den tänkta matchningen med svart stol.



Hem från IKEA hade jag även med mig den här byrån. Enkel, vit, snygg och helt okej pris! Dessutom en spegel med svart smidesram som inte hann upp innan bilden togs.


Var inne i en nyöppnad liten butik här i stan som heter Josefinas rum förra veckan och impulsshoppade en skitsnygg lampa och en gammaldags gråsliten bordsklocka. Helt klart nya favorit affären när det gäller detaljinredning. (Alla krukorna på bilderna är köpta på jobbet).

 


Nu är det kanske dags att göra det jag skulle göra idag. Det står städning och plugg på schemat, time to get to it!

SKRIVET: 2009-10-02, kl 19:59:40 | PUBLICERAT I: Övrigt

Internationella ickevåldsdagen

Jag sitter just nu och skriver ett engelska arbete som ska skickas in ikväll. Det handlar om frihet, vad det är osv. Innan jag började med uppgiften skulle jag lyssna på olika texter varav en handlade mycket kortfattat om Gandhi. Nu som först, när jag slog upp google så ser jag att det är den lille indien som gestaltar bokstaven G i googles logga. Vadan detta tänkte jag och höll muspekaren över loggan för att upptäcka att det idag är Gandhis ("var" kanske man ska säga, eller?) födelsedag! Dessutom är det idag just därför den Internationella ickevåldsdagen. Det du! :D Konstigt att man inte har hört något mer om det här tycker jag. Det borde marknadsföras mera så att det blir känt för alla. Hade jag vetat det i förväg hade jag nog planerat in en gandhi-kväll med film och lite eftertanke. Men nu är det väl bara att hoppas att världen har tagit tillvara på den här dagen och lagt ner allt som har med våld att göra just för idag, och kanske funderat en smula också. Tänk om någon som Gandhi kunde födas om igen i vår tid och hjälpa människor att förstå och "skänka" lite frihet till världen.

Nu dök två femtedelar av familjen Stenberg upp på loftgången med ciggen och groggen i högsta hugg, och Krister kom för en stund sen, så nu ska jag vara social :)

Trevlig helg!!