SKRIVET: 2009-09-28, kl 22:36:34 | PUBLICERAT I: Övrigt

Ladda batterierna och blicka framåt

Sitter i sängen hemma på rummet i Motala med tända ljus, datorn i knät och spöregn som smattrar på rutan. Ganska mysigt faktiskt. Skönt att koppla av lite såhär innan veckan drar igång på allvar. Det blir jobb Tisdag, Onsdag, Fredag, Lördag och Söndag. Dessutom ska jag hinna klart en inlämningsuppgift i Engelskan. Men detta är mina enda måsten den här veckan, så det är bara att lägga gasen i botten och köra på. Nästa vecka hoppas jag kunna göra lite av sånt där man bara vill göra. Kompletera rummet med lite lampor, plugga i lite lagom takt, leta efter ett par skor och byxor till hösten/vintern och ni vet, lite sånt där.

Helgen i Norrköping var superhärlig! Eira och jag gjorde lite av varje, film, glass, fika, shoppning, pyssel, skola, plugg, prat och nostalgi. Det var mys, tack för det gumman. Du vet att vi älskar dig och fortfarande är dina vänner som finns där även om vi inte alltid... finns "där" :) Jag längtar massor tills du kommer tillbaks till Norrköping efter APU:n och tar med oss ut på din fullt lagliga krogdebut!

Om det inte blir av eller hinns med den här veckan hoppas jag även få besök av Krister nästa vecka. Det känns som att det var evigheter sedan vi sågs nu och framför allt sedan jag besökte honom i Karlskoga. Det får det bli ändring på nästa helg jag är ledig från jobbet. Jag saknar dig gubben.

Nu börjar det nog bli dags att sova. Jag har en svenskalektion imorgon innan jobbet också, så nu är det nog dags att ladda på batterierna med lite värdefull sömn.

SKRIVET: 2009-09-27, kl 15:11:52 | PUBLICERAT I: Övrigt

Norrköping

Sitter nu inne på Eiras lilla rum som hon just städat och väntar ut dagens andra paus i vårat fullspeckade schema. EFter det står svenska och psykologi på tur. Det är såå skönt att vara här i Norrköping på elevhemmet och bara vara. Vi tog en liten shoppingrunda igår och träffade Ola och Pernilla, annars har vi bara tagit det lugnt, tittat på film och umgåts :) Ikväll ska vi se tredje avsnittet av "Mannen under trappan" och sen blir det nog sovtajm ganska strax efter det. Imorgon ska jag med Eira till skolan en sväng och sen drar jag mig hem till Motala någon gång på eftermiddagen. Hoppas din helg också varit toppen!

Tjingeling!

SKRIVET: 2009-09-23, kl 22:38:13 | PUBLICERAT I: Övrigt

Tummen upp för tekniken

Fy va underbart det är med bärbar dator och trådlöst internet! Jag har varit på toppen humör hela dagen tack vare dessa underbara teknikprylar och tack vare Eira som ringde och väckte mig imorse med lite trevliga nyheter och ett glatt humör. Tackar för det!

Jag har i alla fall fått gjort det mesta av dagens "att göra" trots den här lilla lådan som hela tiden påckar på uppmärksamhet. Skoljobb, garderobsrensning och lite annat plock.

Nu ska jag göra mig klar för sängen och utnyttja tekniken lite ytterligare genom ett skypesamtal till Krister innan det är sovdags. Imorgon väntar både skola och jobb, och sen ska jag hem och packa för att åka till Norrköping direkt efter jobbet på Fredag, vilket ska bli myycket trevligt!

Go' natt!

SKRIVET: 2009-09-22, kl 22:26:34 | PUBLICERAT I: Övrigt

full fart

Skola, shopping, vaccinering och datorköp. Var tog Tisdagen vägen? Den flög verkligen förbi. Nu är klockan redan tio och jag somnar snart sittandes... 

Svenska lektionen gick smärtfritt som vanligt och det värsta av regnet passade på att smattra på rutorna medans vi satt i mörkret och kollade på Njals saga. Helt okej faktiskt. Regnet höll sig undan medans jag tacksamt sprang runt på stan någon timme och hittade mig ett par jeans (äntligen!) och provade lite skor. Väl hemma med påsar och grejer ägnade jag kommande timmen till samtal med kollega och chef för att försöka få ihop det på jobbet närmsta veckan. Sista tio minutrarna innan bussen avgick mot Vårdcentralen slängde jag i mig maten som mor min så snällt gjort iordning dagen innan, som vanligt, och begav mig mätt och belåten mot den tredje och sista Twinrix sprutan på 25 år. Så nu ska jag banne mig ut och resa de närmsta två deccenierna! Efter minst 30 minuters väntan på bussen i ett sjukt blåsväder kom jag hem strax innan Rolf, då det var dags att åka ut till On Off och göra lite affärer. En timme senare kunde vi lugnt sick-sacka mellan vattenpölarna, efter stormregnet vi precis missade, över parkeringen med min nya dator!





Nu blåser det ute så att det knakar i fönstrena och grannens torkvinda verkar ha strykit med i stormen. Så jag tänkte krypa ner under täcket snart och hoppas på lite sol när man vaknar igen!

God blåsig natt på er

SKRIVET: 2009-09-19, kl 20:58:32 | PUBLICERAT I: Övrigt

Min Krister



Jag vill bara hålla om dig, nu, och hålla kvar dig här vid min sida
Jag vill känna dina varma armar omsluta mig och veta att de alltid finns där
Jag vill att vi ska kunna vara tillsammans på riktigt
så att vi kan dela vad som händer utan rapporter och tusen frågor
Jag saknar dig Krister

SKRIVET: 2009-09-19, kl 18:10:02 | PUBLICERAT I: Övrigt

En trevlig dag

Ja det har verkligen varit en TREvlig dag. Den har varit full av aktiviteter mellan klockan åtta imorse och tre på eftermiddagen! En halvtimme i (lite väl) god tid innan handledarutbildningen började i förmiddags var jag och mina tre handledare på plats på Magnussons trafikskola. (En halvtimme skulle ju också kunna uttryckas som tre "tio-minutare") Tre trevliga, humoristiska och lärorika timmar senare blev det ännu mera trevligheter när jag träffade Jonna över en snabb fika på stan. Det blev tre mycket trevliga "kvartar" på varma café Ströget med prat om ditt och datt. Jag hoppas att vi kan göra om det snart igen, eller ta den där trippen till stockholm och hälsa på Lisa. Det skulle vara riktigt kul att återförena oss tre gammla Karlslundare! Efter det hade jag tre snabba "fem-minutare" på mig att göra stan innan allt stänger... klockan tre, och nu är jag inne på det tredje Idol avsnittet för dagen som efter min hemkomst fick lov att stå för Lördagsunderhållningen.
Ja, jag undrar vad som kommer härnäst. Det kanske tar tre timmar för mig att plocka in klädhögen, som nu ligger på sängen, i garderoben , eller vad tror du?

Back to Idol

SKRIVET: 2009-09-18, kl 19:55:05 | PUBLICERAT I: Övrigt

Jobbet

Såhär ser det ut på min arbetsplats!
Med reservation för vissa förändringar...

(klicka på bilderna så visas de i större format)


     

   

Kom och fynda till halva priset på alla uteväxter i helgen!!
Jag måste ju passa på att göra lite smygreklam

Nu tänkte jag skriva om hur mysigt, lugnt och skönt det är att vara där ute och hur man aldrig blir stressad även om det är mycket att göra, men det står tydligen mat på bordet så du får väl komma ut och känna efter själv :)

Hade!

SKRIVET: 2009-09-18, kl 08:27:22 | PUBLICERAT I: Övrigt

Släpp ut mig på vägarna!

Då var man uppe med tuppen, nästan i alla fall, och om ca 30 min kommer papi och hämtar mig. Änsålänge äger jag ju inget körkort, jag har inte ens börjat övningsköra, så för att ta mig till jobbet får jag heelt lita på päronen och chefen som alla tre är mycket snälla och ställer upp titt som tätt. Men imorgon är det dags för det första steget mot körkortet - handledarutbildningen! Både mor, far och rolf hänger med och så fort jag kan börja övningsköra så tänker jag sätta igång så att det ryker! Allt blir så mycket lättare med ett körkort, och en bil förstås, men en sak i taget, och även om jag inte kommer vara kvar på Hagebyhöga mycket längre än till våren som det ser ut nu så är det en himla massa jobb som kräver att man har körkort.
Så nu äntligen är det dags! :)

SKRIVET: 2009-09-17, kl 21:49:29 | PUBLICERAT I: Övrigt

Tillbaka på banan!

Äntligen är bloggen fixad igen efter ett minst sagt långt sommarlov. Studentbalen känns väl inte så aktuell längre menar jag...

Nu är det nya tider må' du tro! Jag saknar fortfarande Norrköping, elevhemmet och vännerna, men inte på ett sorligt sätt. Jag minns det med glädje och vet att jag i alla fall under ett år framåt kommer åka till elevhemmet med jämna mellanrum och hälsa på älskade och saknade Eira. Dessutom finns en del gammla klasskamrater och vänner kvar i staden, vilken jag för alltid kommer att minnas som mitt hem.

Nu är det komvux och jobb som står på schemat. På komvux har jag två Svenska B lektioner i veckan fram till våren och en distans kurs i Engelska B som är slut om nästan två månader. Efter jul drar jag förhoppningsvis igång med Filosofi A igen som jag just avbröt eftersom det blev lite mycket på en gång i den takten.

Utöver skolan jobbar jag också extra några helger i månaden på en jättemysig handelsträdgård en bit utanför Motala. Där trivs jag som fisken i vattnet och har just fått en ny kolega - ägaren till min första praktikplats i Vadstena för fyra år sedan! Superkul! :) De flesta dagarna jobbar jag dock ensam, men man har en hel del kontakt med varandra för att planera inköp, sådant som ska göras, schema m.m.m.

Jaa, livet rullar på och här tänkte jag försöka hålla er lite lagom uppdaterade om vad som händer. Det kommer nog framför allt att handla om mina studier och jobbet. Strävan efter någon slags utbildning inom psykologi, kanske lärare i ämnet, vem vet. Jag vet i alla fall att det är spännande tider på väg och att längtan efter framtiden inte har avtagit det minsta under de senaste månaderna!

Nu är det dags att krypa ner i sängen så att det där pigga leendet hänger med till jobbet imorgon!
Vi hörs snart igen.
God natt