SKRIVET: 2008-12-28, kl 19:45:32 | PUBLICERAT I: Övrigt

Wiehoo!


Lisa fisan är hemma i Sverige också!! Det var visserligen ett litet tag sedan, men kom att tänka på det nu när jag satt och funderade lite på framtiden. Den glädjen som rusade genom mig när telefonen ringde och Lisas vackra nuna prydde mobildisplayen var extrem! Vi har inte hunnit prata så mycket nu när hon har varit hemma. Men jag fick ett samtal ganska sent en kväll av en mycket glad och go unge som med största säkerhet var lite lagom rund under fötterna! ;) 
Hoppas att vi hinner ses när du kommer hem från Tenneriffa innan det bär av till Gambia igen gumman!
Saknar dig! <3

SKRIVET: 2008-12-28, kl 19:34:39 | PUBLICERAT I: Övrigt

Julhelgen och framtiden

Nästan precis två veckor har gått sedan jag skrev sist. Det känns som en månad! Mycket har hänt:
Julklappshandlandet är avklarat och likaså självaste Julafton. Jag hoppas att alla har haft en riktigt toppen jul! Min tillbringades i Örebro tillsammans med Pappa, Farmor, Maria, Christina och två av hennes döttrar - Julia och Sofia. Mer detaljer om jul och tiden efter det känner jag inte riktigt att jag orkar dra just nu. Det viktigaste är att jag har haft det superbra och känner mig mycket nöjd med både julhelgen och de senaste dagarna! Tack familjen <3

Efter några dagars vistelse i Örebro bar det av hem till Motala och Mor igen, där höggravida syster yster redan hade infunnit sig för några dagars besök. Mycket mysigt! Har pratat och klappat lite på bebisen och på ia (Marias smeknamn som jag tilltalat henne med hela mitt liv) I magen ligger det troligtvis en liten Emma eller en David. Jag kan inte förstå att tiden har gått så fort! Om ganska exakt en månad är det beräknat att den lille fisen ska ploppa ut :D Vilket innebär att han/hon inte är mer än knapt två månader när jag åker upp till Örebro och gör min praktik och bor hos Marie & Maria. Sliten - jo visst kommer man bli det av att jobba heltid och kanske ha svårt att sova om nätterna när bebisen skriker, men Mysigt - Absoolut!!

Anyway. Nu är det bara tre ynka dagar kvar av år 2008! För lite drygt ett år sedan kom Lisa ner till mig i Motala och vi åkte sedan vidare till Norrköping för att fira nyår hos Lidell. Visst känns det att det var ett tag sedan, men fort har det verkligen gått. Det jag tänkte på var att - tänkt, om lika lång tid till................
Då har jag TAGIT STUENTEN(!!) för ett halvår sedan ungefär och förhoppningsvis också skaffat mig en mysig liten lägenhet i Örebro och ett bra jobb som jag trivs med men kan släppa om ytterligare något år eller två :) Man får väl också hålla tummarna för att jag har hittat mig en kärlek ^^ Det skulle inte sitta fel det direkt.
MEN, jag har också bott utan mina underbara vänner sedan studenten och kommer med all säkerhet sakna tiden i Norrköping något ofantligt, helt galet mycket! Jag hoppas verkligen att vi alla håller kontakten flitigt oavsett vart i världen vi breder ut oss! You know I Love you <3

SKRIVET: 2008-12-14, kl 21:15:43 | PUBLICERAT I: Övrigt

Biffar och hattar

Nu sitter jag och äter lite smarrig mat. Hemma gjorda köttfärsbiffar med rösti, brunsås och lingon. Ganska enkelt sådär. Söndagsmat. Men det smakar riktigt gott kan jag lova.

Igår var vi ute på Hugos. Karins vänner Alex och kristin kom på besök i torsdags. Så det var vi fyra, deras vän Jonas från linköping och Ola som var här en stund innan det var dags att gå. Vilket var ganska tidigt för att försäkra oss om att komma in innan fribiljetterna gick ut. Eira var med en stund också, men fick ju tyvärr inte följa med till hugos. (Nästa år Eira! Då kommer vi och går ut med dig!)

Vi var väääldigt tidiga. När vi kom in satt det fortfarande stora sälskap kvar som käkade mat (säkert julbord). För övrigt var det väldigt lugnt där inne och inte alls mycket folk. Kanske 20 pers, max. Varav hälften säkerligen var florister! haha. Ett annat gäng ur klassen skulle ut och fira en nybliven 18 åring :)

En kul kväll med mycket dans och vatten drickande blev det! Jag gjorde inte av med ett öre :D
Musiken var väl i och för sig inte den bästa kanske. DJ'n vägrade ta emot önskemål. Men dansa gick ändå ;P
Hemfärden blev via en promenad upp mot stan i sökande efter kristin och alex, som sedan visade sig vara på Max hela tiden! Så det var bara att traska tillbaka ner mot resecentrum i dimregnet. Där inne i värmen satt vi en bra stund. Vi hade gått från krogen nästan två timmar innan det stängde tror jag, men vi satt på max så pass länge att folket som varit på hugos också började ramla in. (Hattarna och karins citat!! Hahaha). En himla massa skratt (!) och prat blev det innan vi traskade mot stationen för att ta en taxi hem, och väl hemma kom Eira och välkomnade oss och höll mig sälskap medans jag lagade lite makaroner. Stackaren hade inte fått en blund förens vi kom hem.
Sen låg jag och kollade på tv en stund och somnade nästan med kläder och allt på. Seeent var klockan när jag tillslut lagt mig under täcket och somnat för kvällen.

Tack allihopa för en, vad jag tyckte i alla fall, mycket rolig kväll!
Bortsett från lite ömmande ryggar och ben dagen efter, en hel del städning för karin och några ledsna miner.
Okej, nu lät det ju som att kvällen var mest negativ, men så var det inte, för mig i alla fall :D

Nu ska jag återgå till mina biffar innan de kallnar!
Hoppas alla har haft en underbar helg och inte är allt för stressade inför JULEN, som närmar sig med stora kliv!

SKRIVET: 2008-12-12, kl 17:47:11 | PUBLICERAT I: Övrigt

Sådär

Då var bloggprofilen fixad :)
Klicka på mitt namn under bilden så kommer den upp.

SKRIVET: 2008-12-12, kl 16:05:08 | PUBLICERAT I: Övrigt

Snart ska den beställas!

Det är lite svårt att riktigt förstå faktiskt. Tiden går så fort. Men det är väl så. 
Ju längre man lever ju kortare tycks varje minut vara i jämförelse med de gångna.
Jag är i alla fall grymt glad för min tid och kan knappt bärja mig för den kommande.
Trots att det är mycket man kommer sakna i den som snart är förbi! <3


När den här anländer börjar en tid av grymt mycket tårar och en massa, massa glädje

SKRIVET: 2008-12-06, kl 22:22:37 | PUBLICERAT I: Övrigt

Tillägnat Lina Ragnarsson

Snart ska jag börja samla citat från Lina i en liten bok som jag kan plocka fram varje gång jag behöver mig ett gott skratt. Men tills dess ska jag dela med mig lite av dem här i bloggen när de dyker upp. haha :D

Om man inte känner henne kan det kanske ibland vara lite svårt att förstå denna barnsligt roliga humor (hur många kan sitta och kikna av skratt både första och andra gången man tittar på Djungelboken när man är 18 år?), men tro mig, jag är inte den enda som får ont i kinderna av att vara i hennes sälskap!




Du är allt bra att ha du gumman ^^ och detta är inget hånande. Det är ett tack!

Hur som helst. I början av veckan satt jag och lina och läste i vår samhällsbok när hon plötsligt utbrister:
"Ofta man tillverkar mattor av barn?" 
Inne som jag var i det jag läste tänkte jag knappt på vad det var hon sa, förestälde mig det omöjliga hon just påståt, och svarade bara att hon måste var mycket längre fram i texten än jag, eftersom jag inte läst något om några mattor av barn.... Men det dröjde inte länge förens jag fick svar på hennes upprördhet. I nästa mening, efter en rad exempel av olika politiska frågor och liknande stod det "..., eller mattor tillverkade av barn."

Jodå, ibland är det svårt att vara nog tydlig, och Lina verkar aldrig få nog av att roa :) <3

SKRIVET: 2008-12-04, kl 20:45:58 | PUBLICERAT I: Övrigt

Blommor + Tändvätska = Projektarbete !

Jajjamensan! Idag var det fotodags med projektgruppen. Eller, med 2/5 av gruppen i alla fall. De andra låg på operationsbord (Hoppas allt har gått bra Carro!), hade körlektioner eller skrev prov. Men vi körde på ändå, jag och Karin. Tanken var att vi skulle fota på ett järnvägsspår och vid en telefonledning eller liknande. Men det där med järnvägen fick vi ge upp efter ett envist sökande efter någon som kunde svara på vart vi fick vara. Vi hade tänkt hålla till vid ett spår en bit härifrån, men kom på att det kanske inte var så lämpligt då det går tåg där var 20:e minut! haha. Så vi ringde runt till SJ, banverket och en banförvaltare (utan svar) för att fråga om det fanns något avstängt spår i Norrköping där vi fick vara. Vilket då inte visade sig var helt enkelt att ta reda på. Dessutom skulle vi vara tvugna att söka tillstånd och kanske till och med ha med oss en ansvarig övervakare! Jisses så mycket trassel det blev! Så vi la ner den idén tills vidare.

Det där med telefonledning hade vi dock inte gett upp. Än.
Det första frågetecknet som dök upp där var hur vi skulle få upp blommorna... (ni vet sådär som folk gör med skor)
Svaret blev att kasta, såklart!
Nästa fråga var hur vi skulle få ner blommorna....
Ja, där stöp det.

Tiden gick och vi började bli lite oroliga för att mörkret skulle komma till skott före oss. Så vi beslutade oss för idén om brinnande blommor. Det kanske inte riktigt får plats under beskrivningen för resten av våra bilder: Att visa att blommor förhöjer sin miljö och är vackra oberoende av den.
Men det platsar ju defenitivt under vårt Projektnamn! "Blommor på annorlunda sätt" Så det fick det bli.

Här nere är bara en liten dokumentationsbild tagen med mobilkameran. De "riktiga" bilderna som Karin tog ligger i säkert förvar i hennes dator.

Det var lite pussligt att tutta eld blommorna. Men ni ser den svarta "kolven" som ligger där? Den var hyffsat torr och fin, luktade dock skunk, så efter försöket här blev det en liten bukett av sådanna som vi instalerade i grillen och tände på.




Du glömmer väl inte att komma till LINDEN i Norrköping helgen den 7-8 Februari och spanar in våran Utställning - Blommor på annorlunda sätt !? =D


Nu ska jag gå och värma lite risgrynsgröt och mysa ner mig framför tv:n ^^
Ciao!

SKRIVET: 2008-12-04, kl 20:11:24 | PUBLICERAT I: Övrigt

Brudbukett

Efter att ha haft en liten genomgång på hur man kan klä brudbukettshandtag igår, så var det idag dags att göra själva brudbuketterna.

Det är inte ofta jag fotar det jag åstadkommer i skolan, tyvärr. Så idag, när jag för omväxlings skull gjorde det, tyckte jag att det kunde vara trevligt att slänga upp lite här på bloggen.


Här är mitt färdiga resultat





För er som vill veta.....


- Handtaget är klätt med Björngräs och några pärlor
- Undersidan av hållaren är döljd med hjälp av änglahår,
  och manchetten är gjord av Ruskus


- I buketten finns: Tulpaner, Tanacethum, Bouvardia och Freesia
- I rankor över buketten ligger Eucalypthus blad



SKRIVET: 2008-12-03, kl 17:54:39 | PUBLICERAT I: Övrigt

Lite bilder

Adventsutställningen



En del av min grups exponering till våra brudbuketter.
Temat var Ronja Rövardotter, och såklart vinter.




Nya vinterjackan!



Det kanske inte syns så bra i och med att den är svart. Men men.
Tyvärr så är det ingen luva på den. Det kan faktiskt saknas lite i vinter.
Men man får väl köpa sig en mössa, eller öronmuffar ;)



och just det ja....

Såhär såg det ut där vi stod och sålde våra strutar och påsar med en massa godsaker.
Dock hade vi råkat ställa oss så att det blev motljus för de som ville handla, så våra skyltar syntes inte riktigt, tyvärr. Men vi fick prata för oss lite extra istället, och vi sålde ju riktigt bra ändå!

SKRIVET: 2008-12-02, kl 12:52:50 | PUBLICERAT I: Övrigt

Vart tog snön vägen??

Jo, tyvärr så försvann den lagom till Adventsutställningen...
För er som inte har sett det på bildagboken eller hört det på annat sätt så tänkte jag bara tala om; att det gick riktigt riktigt bra för oss på Adventssutställningen! Jättekul! Hela förra veckan bakade min projektgrupp som tokar. Rischoklad, puffkolor, kanelbullar, knäck, sirapskakor och cornflakesgodis. Det resulterade i drygt 600 påsar och strutar med godsaker vilka vi lyckades få slutsålda innan utställningen var över. Klirr klirr i kassan! Vi dubblade därmed vår budget och slipper oroa oss för hurvida vi skulle få pengar av skolan. Biffen är kirrad, och vi har till och med lite extra kosing till marknadsföring och kanske lite Teambuilding, som min lärare i Företagsekonomi föreslog.
Ännu en gång - Bra jobbat tjejer!

(Jag slänger upp en bild lite senare)


Efter utställningen så stannade min kära mor kvar hos mig över natten. Hon hade med sig en chokladkalender, en påse skumtomtar och ett par mysiga sockar till mig också. Tackar! Vi åt lite mat på kvällen tillsammans med Karin och Lina och efter det gick vi i princip och la oss. Riktigt skönt att somna lite tidigare än vanligt och dessutom med ett litet lyckorus från kvällens affärer, och i trygt sälskap av en moder. Dagen därpå hjälpte mamma till en hel del med att diska undan mitt lilla berg och några skålar som vi användt under bakningen. Tack för det! =) Sedan begav vi oss mot Linköping och IKANO. Både mor och jag hade tanken att bjuda med Karin hem till Motala över natten, men hon hade andra planer. En hel lista hade hon skrivit ihop med en massa grejer hon skulle göra. Städa, laga mat, plugga osv osv. Starkt jobbat Karin! Jag kände knapt igen hennes rum när jag kom hem i söndags. Riktigt fint var det. Besöket i Motala får bli en annan helg :).

I alla fall, det blev ju en liten shoppingtur där på IKANO och även en lite tur inne på IKEA. Efter att ha åkt till Motala med en minimalisk packning kom jag hem till Norrköping med två stora påsar till. Innehållande följande inköp och lite tidiga julklappar från Mamma:

* En ny vinterjacka! (½ priset och mor bjöd på halva resten) (bild kommer senare)
* Två dukar, löpare (tidig julklapp)
* Två Hyachintvaser (tidig julklapp)
* Ett tio-pack med strumpor (billigt billigt!)
* Två silverhjärtan att hänga i fönstret (tidig julklapp)
* Ett liten plastlåda med olika upphängningskrokar från ikea
* En grå, tun kofta från vila
* Ett nytt rouge och en borste

och så lite prylar jag plockade med mig hemifrån

* ett par vantar och en halsduk
* en liten konformad, vit/genomskinlig, lysande gran

Jag tror det var allt...

När vi kom hem efter stoppet i Linköping så han jag inte mycket mera än in och prova jackan lite till, halvsova någon minut på soffan, och sedan kom mammas väninna Gunilla på besök. Vi åt lite mat, pratade, åt lite till och pratade lite till. Trevligt trevligt. Rolf var ute med några arbetskompisar och kom hem just när Gunilla skulle gå ut. Lite roligt hade vi åt honom där, jag och mor. Lite lagom rund under fötterna tog han sig upp för lofttrappan och in i köket där han stod och mumlade en liten stund. Jag dokumenterade hans beteende med hjälp av mobilen också, villket vi glatt kikade på dagen efter, Haha.

Söndagen innebar hemfärd till Norrköping igen, och ett stopp hos morfar påvägen. Dessutom fastnade vi några timmar i Vadstena och gick och mös på Storgatan under julbelysningen och shopade lite. Efter ett fikastop inne hos Morfars granne Karin skjutsade mamma mig sedan till stationen och jag tog tåget hem till Norrköping.

En mycket trevlig helg blev det, och jag känner mig mysigt redo för den kommande veckan. Ljusen brinner för fullt i mitt lilla rum och mysfaktorn saknar bara ett litet snötäcke utanför fönstret för att ligga på topp.
Nu ska jag snart ut i småregnet och ta mig till DeGeer. Mental träning står på schemat på det Individuell valet just nu.
Ha en härlig Tisdag allihopa!
Jag kommer tillbaka i eftermiddag och uppdaterar lite som hänt under gårdagen och så.